#elulineblogi

Marek Kalmus, kas sul oli feimi vaja?

Eile kirjutasin ma sellest, et inimesed on eelarvamustes kinni ja paks on nõme inimene, kellega sööma minna on veel nõmedam ja kui inimene võtab alla, siis ta on normaalne, et teda sööma kutsuda. Lisaks mainisin, et ei saa aru inimestest, kes ütlevad, et pärast kaalukaotust tuli õnn nende õuele. Loe siit!

Ma ei ole kedagi kaalu pärast halvustanud või peenikesi inimesi sõimanud, et küll on jube, et nad on nii peenikesed (ja mina ei ole). Ma kirjutasin eilse posti emotsiooni pealt ja ilmselt ei väljendanud end nii selgelt, kui ma mõtlesin. Mitte, et ma ei saaks aru, et inimene on õnnelik selle üle, et ta kaalu on kaotanud – loomulikult on, aga ma ei saanud aru, miks osad inimesed väidavad, et kaalukaotus muutis neid paremaks inimeseks.

Facebookis on sel teemal sõna võtnud ka Marek B Kalmus, millest Buduaar on uudise teinud (loe siit!), ja kõige naljakam selle juures on see, et Marek leiab minu pilti vaadates, et ma olen 40kg ülekaalus. Hm.. Kui ma 29kg kaaluksin, siis ma ilmselt sureksin ära, mitte diabeeti, nagu Kalmus ennustab, vaid lihtsalt sellesse, et mu keha ei toimiks nii väikese kaaluga.

shein_sinine
Mari-Leen 69kg

Ja ühtlasi ei saa ma aru, mis ajuinvaliid kirjutas selle Buduaari loo: Marimelli blogi lugedes on aru saada, et tegelikult ta siiski soovib kaalust alla võtta, sest ta katsetab erinevaid trenne ja loodab ka dieedijookide abil saleneda, ent teisalt kuna see õnnestunud pole, siis sõimab ta saledaid öeldes, et kehakaal ei ole tema jaoks oluline.

Keda ma olen sõimanud? Ja inimesed, kelle jaoks kehakaal on kinnisidee, tunnen kaasa. Sest kaalust ei sõltu inimese sisemus. See, milline sõber ta on või milline elukaaslane vms. Aga kahjuks liiga paljud inimesed näevadki kõigepealt kaalu ja alles siis inimest.

Ja lugesin neid kommentaare Kalmuse FB lehel, inimesed on ikka sama lollid kui see ajakirjanik – jauravad, et ma sõiman ja teen kedagi maha. Ma ei saa aru, kus ja keda ma maha teen? Saledaid? Ma pole ühtki sõna öelnud selle kohta.

Lihtsalt jäi mulje nagu Kalmus tahtnuks feimi ja kukkus kriiskama.

PS! Marek, rongaemad ei sure diabeeti, vaid joovad end surnuks! Terviseks!

115 thoughts on “Marek Kalmus, kas sul oli feimi vaja?

 1. Mitte paha pärast, aga mulle tundub juba pikemat aega, et sa vaevled mingis kriisis. Igas asjas oled jube negatiivne.

 2. Ma kah enam kui kindel, et valetad oma kaalunumbri juu.. oled tõesti 40 kg ülekaalus ilmselgelt….! :)

  1. No vat tõesti ei tea, kuidas ma pean oma kaalu tõestama, teile ei piisanud ju sellestki kui kunagi oma kaalunumbrist pildi siia lisasin :D Ja mul jätkuvalt savi tegelikult, mida keegi arvab, palju ma kaalun. Ma ise tean, mis kaal näitab!

 3. Eniveis pidid ju sünnaks saledaks saama???? läks meelest juba? Aaaah õige juuuhh sul pole ju tahtejõudu….. :D nüüd on saldedad nii pahad inimesed ja paksud nii in… kuidagi peab ennast ju lohutama?!:D

  1. ma ei saa endiselt aru, kus ma olen öelnud, et saledad on pahad?
   ja mu sünnipäevani on kolm kuud aega :D

 4. Emotsiooni pealt kirjutatud vastus:
  Minu arvates väga hästi kirjutatud nii sellele eelnev kui ka see postitus. Olen ka ise aastaid tagasi 30-40kg kaalust maha võtnud ning täpselt samal arvamusel, et ega see kaalunumber küll mingit õnne kui sellist, ei too. Ja kui keegi paneb oma õnne sõltuma kaalunumbrist, siis ongi päris kurb elu ilmselt. See on kõige absurdikam üldse minu arvates, kui keegi räägib, et: “A vot siis, kui ma 10 kilo alla saan, on elu lill ja hakkan elama.” – siis tahaks küll öelda, et fkk sa saa kunagi kindlalt teada, kas sa homset üldse näed, mida kuradit sa ootad??

  Kiidan sinu julgeid sõnavõtte!

 5. Mina sain diabeedi olles täiesti normaalkaalus inimene, kellel polnud suguvõsas isegi soodumust. Ja nüüd suren kõhnalt ja noorelt. :) Kui sa toitud normaalselt, siis mina küll ei usu, et see diabeet sind nii väga ohustab :)

 6. Ma olen selle languse läbi teinud ja olen uuesti sinna teel. Ja saan aru, miks inimesed ütlevad, et kaalulangus muutis neid paremateks inimesteks:
  1. Puuduvad igasugu vaegused ja kompleksid oma keha pärast. Inimene on siiralt õnnelikum ja see väljendub ka teistega suheldes.
  2. Teades, kui raske on kaalu langetada, muutud Sa teiste ülekaaluliste vastu aksepteerivamaks ja toetavamaks.
  3. See kaalulangus on päris ennast proovile panev ja tahtejõudu nõudev, nii et kokkuvõttes väljudki Sa sellest rõõmsama, enesekindlama ja tervemana.

  Aga selle pildi järgi ülekaalu määramisest ma aru ei saa. Ühes pikkuses inimesed võivad olla ühes kaalus ja näida pildil täiesti erinevad välja. Oleneb, kuhu kellel rasv koguneb, palju on naha alla rasva või rasket lihast jne, jne.
  Ma kaalun praegu 66.5kilo (juheiii!), mis on täiesti normaalkaal, aga tunnen end ikka suure ja paksuna. Samas kui mõni minu kaalus tundub imepeenike. Kõik on kehakoostise küsimus ;).

  1. Minul juhtus nii et 6 kilo kukkus 2-3 nädalaga iseenesest (vb seoses lapse kasvamise ja imetamisega) Ennem kaalusin 68 kg ja ei tundunud küll enda jaoks nüüd paks. Täitsa normaalkaalus oma pikkuse kohta kuigi mitte nö ideaalkaalus. Nüüd kaalun juba mitu kuud 61 kg ja ei tunne küll ennast erilisena. Pigem keerukam ja neelan vitamiine ja püüan 2-3 kg kaalus juurde saada :D mis kuidagi ei õnnestu. Edasi plaan trenni minna :) Oma kehakuju poolest v geenidelt on vedanud vb sellega et üleliigne ei kogune ujumisrõngaks mis paljusid vaevab vaid jaotub pigem ühtlaselt tagumiku ja muu vahel ;)
   Lisaksin ka juurde, et paksul ja kurvikal on ikka suur vahe minuarust! Kurvikas naine on ilus naine! :) Tavaliselt on naised siis rahul sellega et on piisavalt peenikesed kui nad on juba liiga peenikesed ja see ei ole ilus kahjuks…mida iganes nad ise väidavad ;)

  2. Sellele, et iga kehatüübi puhul tundub sama kaal erinev, on tõesti tõsi ja seda peaks professionaalne treener/toitumisnõustaja ka teadma.

   Ma olen 161 cm pikk ja kaalun hetkel 54 kilo. Mul kõikub kaal ikka 54-57 kilo vahel ning see näiteks minu välimust väga ei mõjutagi, samas kui juba 60 kiloga ja edasi tundun ma oluliselt pontsakam kui tegelikult. Lihtsalt kõik lisakilod lähevad kas kintsudesse või kõhule, mis minu laiade puusadega tekitavad muljet nagu oleks kümme lisakilo :D

 7. Kalmus pole mulle kunagi meeldinud. Treenerina vòib hea olla aga tema idee kaalualandamisest, norm kaalust on liiga hullud.
  Buduaar on ammu juba alla kâinud. Sama oli siis kui malluka perekooli teema oli. Artiklis oli kirjas, et meil òimatakse mallukat samamoodi. A
  Âra loe neid lolluseid. Tasa ja targu. Minu arvates nâed hetkel ka vâga ilus välja. Naeratus, meik, su riietusstiil. 10\10-nest. Sa riietud enda kehale vastavalt ja see on sinu puhul yksi lemmik asi.

  Jâtka samasvaimus. Las koerad hauguvad, marimelli karavan lâheb edaSi

  1. … ja kes haukumist alustas? Minule tundub Marimell yhe empaatiatundetu inimesena (sotsiopaat?) ja oleks veel midagi oelda aga ta ei ole seda väärt

  2. kui ma midagi väärt ei ole, siis mida sa tolgendad mu blogis üldse? :D

   ja mis haukumisest me räägime? kui inimesed loevad mu postitusest hoopis midagi muud välja, mis oli mu mõte, siis ei saa mina sinna midagi parata!

  3. Isegi miski väärtusetu võib-olla hea ajaviitmise viis… või siis ka kohutav, aga sellegipoolest ajaveetmise viis. Ei väsi korrutamast, et ainult sedöövreid ei saa lugeda – alati peab nende kõrvale lugema ka täieliku saasta, et saada aru hea asja tõelisest väärtusest. Ei vihja otseselt sinu kirjutisele, vaid kirjutan üldiselt. Vist.

 8. Püha püss tõesti.. Inimestel lugemisoskus täiesti puudub. Kõikvõimalikest artiklitest ja sõnavõttudest loetakse välja ainult seda mida lugeda tahetakse, mitte seda mis seal kirjas on.
  Loomulikult on tervisele parem olla normaalkaalus, aga seda pole keegi vaidlustanudki. Teema oli ju hoopis muus.. Täpselt nagu see Malluka jutt kuidas talle meeldib ema olla, mis solvas kõiki lastetuid sest ilmselgelt ta arvab et nad on väärtusetud päevaröövlid.

  1. Jah. Kurb, et inimesed lihtsalt lasevad lampi silmadega teemad üle, hakkavad valest asjast kinni ja kaagutavad hoopis teisel teemal :)

 9. Mulle sa meeldid, ilus naine oled! Ja lugesin samuti seda artiklit ja selle 40kg ülekaalu peal kiskusid silmad punni, sest see puha lollus. Edu edaspidistes ettevõtmistes. Ahja ja Kalmuse kohta veel… mina temalt ei sooviks kunagi mingit kava kuna tundub meeletult üleolev inimene.

 10. Inimene näeb ikka ainult seda, mida näha tahab. Üks näiteks tolles Buduaari foorumis näeb Teid, Mari-Leen 95 kilosena. No las näeb siis. Ja üldse, mis on kellegi teise asi, kui palju teine inimene kaalub. Kui too end oma kaalus hästi ja enesekindlana tunneb, siis kaalugu kasvõi tonni. Ja siin on täitsa õige eespool kommenteerija ütlus, et diabeet võib kimbutada ka normaalkaalulisi. Mu peres oli ise sama asi, et inimene, kes pigem oli liiga kõhna, haigestus siiski diabeeti.

 11. Miks see kaalunumber nii oluline on ? Peaasi et inimene end (enda kehas) hästi tunneb. Kaalunr pole mingi näitaja !

 12. Ega inimeste kehakujud ka nüüd ühesugune pole. Ma ise olen ka kaalulangetanud aga ma ei saa kunagi selliseid ilusaid peenikesi jalgu kui mõnel on ja mis sellest? Iga inimene peaks ikkagi ennem endaga rahul olema ja siis kedagi teist sõimama hakkama. Kui ta tõesti arvab, et tore oleks eputada sellega kui peenike ta on ja sina/mina või kes iganes kaalulangetamise nimel trenni teeb võiks ju selle inimese, kes õiendab endaga trenni kaasa kutsuda, et ta saaks aru kui raske ja väsitav see tegelikult on. :) Ma küll ei ütleks, et sa peaksid nüüd 40kg alla võtma. Sa oled isegi praegu kena inimene. :)

 13. 60kg. Kui pikk sa siis oled? Ma olen ka 59kg praegu, aga alla ei tahaks küll väga võtta, kuna siis olen liiga peenikene juba. Läänelike ilustandardite järgi muidugi poleks viga miskit, aga endal peab ka aru peas olema, eksole. :P Mu meelest pole sul praegu ka viga miskit. Hoolitsetud ja kena vormikas naine.
  Kalmus on alati endast sellise ennasttäis ja ülbe mulje jätnud. Las lahmib kui end paremini tunneb :D

  1. Sinu pikkuse juures on normkaal 46-60 kg.
   Päris 40 kg üle pole,aga ca 20 ikka…

  2. Ma kaalusin 57, siis ma ausalt tundsin end nagu näljahädaline. Ja kui ma peaks end praegu mingi 46kg peale võtma, siis nagu ma juba kuskil kommentaaris kirjutasin – mida mu nahk teeks??? Siin pildil 57.

   Siin pildil 57

  3. KMI ei näita midagi, oleme ausad. See on nii iganenud näitaja ja mõtlev inimene saab aru, et põhjuseid on rohkem kui üks.
   Küll aga ei soovitaks alla 50 kg kaaluda mitte kellelgi, kui just pöialpoisi mõõtu ei ole. Asju tuleks mõistusega võtta.
   Teiseks. Ära pahanda, Mari-Leen, aga pildilt tundud tõesti… raskem. Ju siis Sa ei ole kõige fotogeenilisem inimene. Sinuga vaidlema ka ei hakka, sest nagu väitsid – Sa ise ju tead. Samas – oma silm on kuningas ning kui nii paljud ütlevad, et tundud pildi peal pontsakam (kuigi jah, 40 kg ülekaalu on ka selge liialdus. Kes see Kalmus üldse on, et sellist asja hindab, mõni “moehomo”?), siis võib-olla tasuks mõelda ka sellele?

  4. Tasuks mõelda, et peaksin olema alakaalulisem, et piltidel normaalne tunduda? Tänan ei :)

  5. Ei. Tasuks mõelda sellele, et inimesed ei ütle seda niisama või et õelutseda vms. Nad ütlevadki, mida nad näevad. Seda ma mõtlesin. Kui vaadata nt seda sinise riietusesemega pilti, siis ütleks ma ka, et siin oleks vähemalt 15 kg ülekaalu. Aga võib-olla on lihtsalt kehvasti välja tulnud pilt, võib-olla see asi ei sobi Sulle selga, mis iganes põhjus. See 40 kg on aga selge liialdus.

  6. ma tean seda isegi ju, et ma ülekaalus olen. aga ma ei põe selle pärast, ma tunnen end endiselt hästi ja kui see kaal hetkel seisab, olenemata trennist ja toitumisest, siis ma ei saa midagi parata, eks? :) ennegi juhtunud, et kaal seisab..

 14. Kõige lihtsam on kõike seda lollust mitte tähele panna. Võib olla on tulnukad mingit tolmu inimestele kaela raputanud aga see kaaluhüsteeria ei ole enam normaalne. Kõik jube targad ja teavad, mis just konkreetsele inimesele hea. No ja mis siis kui olen mingite isikute jaoks ülekaaluline. See ju minu isiklik asi, miks peaks teistel sellega üldse pistmist olema. Mis õigus on kellelgi hakata uurima pilte ja nende järgi tuvastama kaalu Ükskõik, millist ajakirja loed, ikka ainult kindel teema: kaal, natukenegi suuremad inimesed on laisad rasvamaod, kes söövad ainult sulavõid, searasva ja šokolaadi ning ei liigu mitte üks millimeeter. Lihtsalt vastik hakkab. Kui inimene püüabki kaalu allapoole saada, siis selline hüsteerika tekitab stressi ja sellega kaasneb hoopis kaalu suurenemine.

 15. Kes väidavad, et kaalukaotus muutis neid paremateks inimesteks? Too palun näide kellegi kohta, keda enamik eestlasi teavad! Ära huia oma mõnest tuttavast, mida keegi kinnitada ei saa.

  1. Mina väidan, et ma muutusin paremaks inimeseks. Nagu ma ka eilse postituse all kirjutasin, olin ebakindlus, negatiivne ja õnnetu ja peale kaalukaotust olen ma palju palju positiivsem, õnnelikum ja rahulolevam. Annan teistele inimestele palju vähem negatiivseid hinnanguid, vingun vähem ja olen rõõmsam. Loomulikult esineb mul tänagi väga halbu päevi, aga need põhjustab üldiselt mingi väline stiimul, see ei tule enam minu enda seest. Loomulikult olin ma ka paksuna sama heasüdamlik ja empaatiline, see oli lihtsalt ebakindluse ja negatiivsuse all peidus.

 16. Loen ja loen aga isegu allteksti ei leia selle kohta, et peenikesi mustaksid…tõepoolest las koerad hauguvad, väga hea sõnavõtt oli sul eile ja täiesti õige!

 17. Sa oled tõesti kena näost ja see ei muutu ka siis, kui oled ülekaalus. Aga kui inimene, kes ei ole looduse poolt nii ilusate näojoontega kui sina on 100kg ülekaalus, siis see enam nii ilus välja ei näe. Kole inimene normaalkaalus näeb parem välja kui kole inimene ülekaalus. Sellest võiksid ikka aru saada :). Et vb kui see kole, kes oli 100kg enne meeste tähelepanu ei saanud ja nüüd, kus ta on 50kg saab, siis ta elu ongi ju muutunud.

  1. Kole inimene on kole inimene, ei muuda teda see kaalunumber ka ilusamaks. Ühele on antud, teisele mitte. Nii lihtne see ongi. Ega sa ikka sitast väga saia ei tee :)

  2. Seda küll, kuid paljudele meestele loeb ainult keha välimus ja näolapp nii oluline pole, seega see kole, kes on vähemalt norm kaalus saab ka siis mehele vms :D

  3. Sa said 111kg mehe aga sa ei abiellunud ju sellises kaalus? Seega mehele läksid sa ikka ju 60kg (seal kandis) ;) seega tundsid sa ju ennast ise ka pulmakleidis hoopis paremini olles 60kg…vaevalt sa oleks nii kauneid pilte saanud ja hiljem neid ette ja taha jaganud kui oleksid oma pulmapäeval :(kaalunud 111kg :) ma väga kahtlen selles, et sa tundsid ennast nt seltskonnaüritustel 111 kilosena nii seksikana ja ilusana nagu sa väidad. Mingi reaalsusetaju peaks ju inimesel ikka olema :D samas praegu näed sa väga hea välja. Pildid võivad kõvasti petta ja kui kaalud 69kg siis ei ole olukord üldse nii hull nagu eratreener Marek väidab!

  4. Hm.. no eks mul on tõesti raske selgeks teha, et ma tundsin end ka 111kg seksikana ja ilusana. Ma ei väida, nii oligi :) Ma ei näinud ise ennast nii suurena lihtsalt. Ma vaatasin peeglisse, et oh, ma nii ilus ikka.. No ilmselgelt olen praegu ilusam, aga ma ei näinud oma kaalu siis sellisena.. Ei oskagi seletada. Reaalsustaju puudus ilmselt :)

  5. No siis sa pead küll mingeid koolitusi “pehmekestele” tegema hakkama, sest sa oled erand (sellise enesehinnangu poolest)! :)

  6. See mis sa kirjutasid, käib täpselt su enda kohta! Tõesti, sitast saia ei tee :D

  7. endast räägid?
   palun mine mu blogist minema ja lõpeta see idiootsete kommentaaride jätmine! ma ei lase seda pahna enam läbi!

  8. Ma usun, et tänapäeva tehnoloogia juba võimaldab sitast saia teha. Lisaks ajalooliselt on kasutatud sitta saia tegemisel. “And thou shalt eat it as barley cakes, and thou shalt bake it with dung that cometh out of man, in their sight. And the LORD said, Even thus shall the children of Israel eat their defiled bread among the Gentiles, whither I will drive them.” No vaata vaid, mida kõike teada saab!

 18. Ja selles osas on sul õigus, et tuleb vaadata inimest, mitte kaalu, kuid tervisele mõeldes võiks iga inimene ikkagi püüda olla normaalkaalus, kui tal see ülekaal muidugi pole tekkinud põhjusel, mida ta ise mõjutada ei saa.

 19. Googeldasin Su pikkust (ise ka imestan, miks ma seda tegin :D), Marek on selle neljakümne kiloga ikka mööda pannud jah.. Ma ise vist Su asemel võtaks u 25 kg alla, et õnnelik olla. Sa kindlasti nüüd küsid, et mis õnnelik olla?

  Mina kaalun praegu 90 kg, ise olen pikk 167 cm. Olen kahe !! aastaga need kilod juurde söönud. Muidu kaalusin 56-57 kg. Mina olengi emotsionaalne sööja, lisaks diagnoosis psühhiaater mul buliimia. Buliimia diagnoosi saades kaalusin ma u 69 kg ning psühhiaater suunas mind toitumisspetsialisti poole, kes näitas mulle nõukaaegset menüüd ja ütles, et nii pean sööma ja saatis koju. Järgmisel korral, kui kokku saime, siis küsis, et kas söön nii nagu ta menüü ette andis. Ütlesin, et jah. Et minuga on nüüd kõik korras. Sellega arvati, et minu loole võib nüüd joone alla tõmmata – jälle üks inimene terveks ravitud! Tegelt olen ma ikka nii hädas endaga.

  Mina olen koguaeg jo-jo efektiga tegelikult olnud ideaalkaalus ja siis jälle mitte. Nii sügavas augus pole varem olnud. Sellepärast julgen sõna võtta sel teemal, miks inimesed arvavad, et nad ideaalkaalus paremad inimesed on.

  Sa oled Mari-Leen üks tugev isiksus. Enamus pole, peegelpilt on rõve – langetab enesehinnangut. Enesehinnang on madal – tunnedki, et tööl oled teistest ka kehvem. Tunned, et oled kehvem ja paratamatult teedki võibolla kehvemini, sest sul on nii poogen, sest sa oled paks ja keegi sind ei armasta ega hinda niikuinii.. Ma kirjutan seda, sest ma tunnen nii. No muidugi olen üleüldiselt koguaeg turtsas, ei taha kuhugi minna ja istukski ainult kodus ja kõik inimesed, kes midagi muud soovivad tunduvad vastikud ja oma peas olen välja mõelnud, et teised ei mõista ja hõõruvadki mulle seda nina alla. Ja osad inimesed nagu mina hakavadki seda sees olevat tühimikku ja kurbust toiduga ravima, mis teebki asjast nõiaringi.

  Haige suhtumine, eks. Kui mul on olnud “saleda inimese perioodid”, siis ma tunnengi end positiivsemana, optimistlikumana, seltskondlikumana ja suudan uskuda, et inimesed peavad minust ja mu tööst ja oskustest lugu. Võib-olla teised mõtlevad samamoodi ja väljendavad end veidi valesti. Nad pole paremad inimesed, kuid tunnevad end paremate inimestena, sest enesehinnang on suurem ja seetõttu suudavad end ise ka hinnata..

  Tegelikult ei peaks inimesed end üldse Su ja teiste blogijate postitustest nii kinni võtma.. Igal ühel oma arvamus.

  Ps! Marek on muidu treenerina väga vahva ja abivalmis. Olen ise temalt kava tellinud ja paar aastat tagasi sellega end ka ideaalkaalu saanud. Ta vist on vahest lihtsalt karmi ütlemisega ja pole kõige tugevam eneseväljendamises kõigile aktsepteeritavas stiilis.. :)

  1. Kui ma võtaksin 25kg alla, siis ma ei kujuta ette lihtsalt kui rõve ma välja näeksin. 44kilosena ma ei tunneks end eriti hästi. Kui ma olin 57, siis ma tundusin endale juba natukene liiga kõhna, kondid turritasid kaela pealt välja.. Lisaks ei taha ma isegi mõelda, mida teeksid sellise kaalulanguse puhul mu rinnad, kõhunahk, reite siseküljed – ma kardan ma näeks välja nagu 80aastane mutt.
   57-62kg on minu jaoks minu normaalkaal. Praegu olen natukene ülekaalus, aga ma ei tunne end halvasti. Ma ikka jõuan kõndida jne varem ei jõudnud nt

  2. Eks põhiline ongi, et end ise õnnelikuna ja hästi enda kehas tunned!Mis ongi tegelikult eluterve suhtumine. :)

  3. Pöördu buliimiaga tartu söömishäirete keskusesse. Minu laps sai sealt abi.

 20. Ise olen ka 30 kg alla võtnud ning pean sinuga täiesti nõustuma. Kui varem tundsin end õnnetu ja koledana, siis ka pärast alla võtmist tundsin end ikka õnnetu ja koledana. Enda kogemuste põhjal võin küll väita, et see kaal ei mõjuta otseselt inimese iseloomu ega mõtlemist mitte kuidagi.

  1. Iga inimese kogemus on erinev. Sa ei saa üldistada vaid enda kogemustele toetudes, samamoodi nagu ei saa ka üldistada teiste inimeste ütlustele põhinedes.

   Kui inimene ei julgenud enne kaalukaotust võõrastega suhelda, ei saanud oma lastega joosta ja mängida, ei tundnud end kaaslase silmis atraktiivsena või kaal takistas neid mingite tegevuste tegemisel siis on ju selge, et kaalukaotus teeb nad õnnelikumaks. Eriti kui tegemist pole paari kiloga vaid mitmekümnega.

   Samas muidugi on inimesi, keda kaal ei kõiguta või kui siis natukene. Nende jaoks ei muutugi midagi.

 21. No ma ju ütlesin sulle, et kanna parajaid riideid, muidu arvataksegi, et kaalud terve tonni, sest pildil kleit kisub :) Kaks stiilinippi, mida vist iga stilist takka kiidaks:
  1) liiga ümber riided ei tee kedagi visuaalselt saledamaks, vaid hoopis jätavad mulje, et paks on kondoomi selga tirinud (isegi 50kilone tundub paks, kui riided number liiga väikesed)
  2) sa justnagu kardad lohvakamaid riideid, aga keegi ei palugi sul kanda kartulikotti, vaid lihtsalt lahedamat riiet, mis ei tiri ega kisu kõhu pealt ja kaenla alt.
  Netist tellides sa ei saa iialgi parajaid asju ja selles pole süüdi su kehakaal…
  Aga ilkujatele tõesti – kui inimene on 155 cm ehk ülilühike, võib ta vabalt tunduda 69 asemel 90 kilo (oma 10-15 kilo võikski ideaalis alla võtta, aga ausalt öeldes on savi, sest mu meelest sa pole paks, vaid suure kehaehitusega ja iga hambad ristis kaalukaotus oleks ülimalt ebapüsiv ja teeks kokkuvõttes ainult ainevahetusele halba).

  1. Tead nalja, kui ma olin 62 v 57 kg, siis leidus ikka neid kes ütlesid, et ma olen paks. Ei saa mina sellest fenomenist või “iluideaalist” aru, et kõik inimesed peaksid sünnikaalus ringi käima :D

  2. Võtsid sõnad suust! Vaatasin teie viimast pilti Meelisega koos… see kleit ei sobi absoluutselt ja teebki sind näiliselt väga suureks. Sinu kehale sobib kihiline riietus, kõhust ei soovita ümber riideid, samuti ära kanna sellises pikkuses saapaid, vaid pigem wedgesid või kontsa, teeb sääremarja näiliselt väiksemaks (lisab pikkust). Ei taha mitte midagi muud halba sinu kohta öelda, oled tore ja jätka :)

  3. Ma tean isegi, et kontsad toimivad, aga ma ei viitsi trippida kontsadega mööda klubi :)

 22. Vabanda mu ausust, aga sa päriselt ka näed piltidel paks välja. Ja kui sa oma kaalunumbri ütlesid, siis mul vajus karp lahti. Aga samas mõnel teisel pildil näed jällegi hästi peenike välja jne. Asi võib olla lihtsalt kehakujus jms võib-olla, sest ka mina vaatan su pilte ja tundud nagu enamus inimesi ikka, kaaluvat natuke rohkem kui võiksid. Samas ma tean, et sa pole üldse nii paks.

  1. No ju ma siis ei ole fotogeeniline ja tundungi paksem kui olen või mina ka ei tea. Mul suht suva. Ma enda meelest pole paks ja lisaks olen veel megailus ka :)

  1. Vat ei tea jah.. Trennis käin, vaatan mida söön ja kaal ei lange. Ei tea mina miks! Kunagi nooruses oli sama seis, mingil hetkel lihtsalt ei langenu. Ja lolliks ma ka rabelema ei hakka :) ja veelvähem sellepärast, et keegi kuskil netis anonina targutab :)

  2. sul ei ole iseloomu!!! Sellepärast nii kibestunud vanamutt oledki, et teised saavad hakkama (ilma maailmale kuulutamata!!!) aga sina ei saa. Tunnista seda.

  3. mine arene, ausalt! ma pole vana, ma pole mutt ja mul suva, kuidas teised elavad, tehku mis tahavad.. ja üldiselt võiks teiste perset vähem torkida ka see, kas ma võtan alla või ei või kuidas ma seda teen :D

  4. Vali väljendeid, piff. Kui tahad ülbata, siis paluks mitte anonüümselt, Noh, oled nii julge- kahtlen sügavalt.

  5. Tsiteerin sind:

   “Aga ma sean uuesti endale eesmärgiks oma sünnipäeva 23.02 – et olla vähemalt 57kg!”

   Ja siin räägid, kuidas 57 kg oli ikka liiga kondine ja kole. Samas, teises postituses väidad, et see on just see kaal, mida sa VÄHEMALT tahad saavutada.

   Tundub, et sa ei ole ikka endaga üldse rahul kohe.

  6. jah, ma tahaks end ära tappa, ma olen nii paks! :D
   57 oligi see viimane piir, sellest kõhnem ma olla ei tahaks. sest mu nahk lotendas juba siis ja mul oli keeruline seda nö peita riietega.

 23. Ehk inimestel on jäänud väär mulje blogi põhjal: sa postitad suht palju kaaluteemat ja toitumist, välimusest üldisemalt jne. Ausalt öeldes jutt, kui vähe sa sööd, tekitab ka kõhnas ilmselt kadedust.
  Eeldatakse, et kui sa sellest nii palju räägid, siis a) soovid alla võtta b) peaksid olema juba ammu 29 kg :)

  Repliigi korras: mittepaksud on enesekindlamad kuigi sa oled olenamata kaalust enesekindel :) See muutub ajas, mida vanemaks saad, seda rohkem tuvastad, et inimesed, nende kaalud, stiilsus jne ongi erinevad; sellest rääkimine võib olla teisi riivav, mitte alati “konstruktiivne kriitika”, kusjuures päeva lõpuks on ka teema täiesti ebaoluline. See ei ole tänitusena öeldud vaid lihtsalt infoks, mis ees on :)

 24. Eks kehakaalu teemad on tänapáeval sellised, millest tuleb poliitiliselt korrektselt läheneda, muidu saab kohe kuskilt s6imata. Tegelikult on kaalu k6rval olulisem KMI. Selle järgi saame ju rääkida ohtudest tervisele. Diabeet, uneapnoe, hüpertooniat6bi, k6rgem vähirisk jne on tegelikult argumendid, miks peaks inimene olema normkaalus. Inimene v6ib tunda ennast hästi igas kaalus, aga ühel hetkel v6ib tervis seda 6nnelikku inimest hakata alt vedama..

 25. Tegelt räägib ju välimus inimesest nii mõndagi st milline ta on sisemuselt. Kui juuksed pesemata, küüned korrast ära, lohakalt riides, see näitab ju milline ta sisemuselt on lohakas, hoolimatu, pohhuist jne, mis võib kanduda üle ka tema suhtumisse töö ja perega seoses nt. Väga ülekaalulise inimese kohta samuti saab ju väita, et ta on järelikult laisk ja hoolimatu ning mis lubaks arvata, et kui ta enda vastu selline on, siis kodu ja laste ja muu ümbritseva suhtes teistsugune. Muidugi on tegemist eelarvamustega, aga kui mina kedagi vaatan, nt keegi tutvustab oma sõbrannat mulle, milline ta välimuselt on, tekkib esimene ettekujutus ka tema sisemusest. Võimalik, et minu arvamus osutub vääraks, aeg näitab. Paksu vaadates mõtlen kohe, et millised ta lapsed on, kuidas ta neid suudab suunata kui ise nii halb eeskuju. võitlen kaa mõningase ülekaaluga, olen salaja halb eeskuju, (vahel õhtuti söömahood) lastega sööme tervislikult, korrapäraselt, liigume palju jne. Tahan neile paremat elu, mis ei alga ega lõpe kaalunumbriga. Seega jah, ei saa väita, et kõik paksud kuidagi hoolimatud oma lastega, aga palju ikkagi on selliseid, isegi normaalkaalus inimesed ei suuda oma laste toidulauda korras hoida ja neile liikumisharjumusi tekitada (kiire elu, eneseteostus jne on tähtsamad), arvestades statistikat, mis ülekaaluliste laste kohta käib. Ja kõik kes ennist kirjutasid, et on suures ülekaalus või saanud palju alla, võiks kirjutada kas ja kuidas nende eluviis mõjutab ülejäänud perekonda ja kas on kuidagi tekkinud erinevus. Kui on tekkinud erinevus paremuse poole, siis on inimene kaalulangusega ikkagi saanud paremaks inimeseks.

 26. See on ju täitsa loogiline, et inimene muutub enesekindlamaks ja õnnelikumaks kaalu kaotades. Mina ei ole küll kunagi paks olnud, aga juba tervislik eluviis teeb mind õnnelikuks. Võb-olla sa mõtled, et jooksmine on rõve, aga juba see tegevus toodab minus rõõmu trennijärgsete tunnete pärast (enese ületamise tunne, naha pehmus jne). Kardan, et sa ei saa sõna võtta, sest oled alati läinud kergema vastupanu teed nagu see operatsioon kui ka no see trenn mida sa praegu teed, milles masin teeb enamus tööd sinu eest ära. Niimoodi iseloom ja enesekindlus ei saagi kasvada…
  Kui saad mingi imelise roaga hakkama köögis, siis oled ju ka uhkem ja rõõmsam kui siis kui ostad restost samasuguse roa.

 27. Olen üle poole oma elust (17 aastat) diabeetik olnud ja kõik funktsioneerib endiselt hästi. Mul ei ole küll II tüübi diabeet, mille tekkimise üheks eelduseks on tõesti rasvumine, vaid I tüüp, mis on palju raskem ja hullem haigus. Võin öelda, et tunnen ennast ka solvatuna hetkel M BK välja öeldud sõnade pärast. Olen küll normaalkaalus (pigem kõhn) aga ikka krdi diabeetik ja M B K arvates suren kohe ära :) Good luck…

  Hästi kontrollitud diabeediga saab 100% täisväärtuslikku elu elada, ei usu aga, et seda saab teha inimene, kes oma ajude asemel mõtlemiseks midagi muud kasutab :)

  1. Väga hea kommentaar. Mu emal oli ka diabeet, elas sellega aastaid. Kõik oli kontrolli all. Ja suri hoopis muusse… Vaene, väike, Kalmus, ausalt :D

  2. Minu tuttaval oli ajukasvaja, elas sellega aastaid. Kõik oli samuti kontrolli all, aga sunnik jäi auto alla. Vähemalt sai elada 100% täisväärtuslikku elu. Ega üldse see ajukasvaja mingeid takistusi seadnud ja probleeme tekitanud. Kui ta poleks selle põrgulise alla jäänud, siis ta oleks surematu valmis olnud. Ega diabeedid ja ajukasvajad eluiga lühenda!

 28. Mina olen su eelmise postitusega täiesti nõus. Nii paljudele on kombeks mõelda, et oi kui ma võtan näiteks 20kg alla, vot siis olen lõpuks õnnelik ja hakkan elama. Ja seda mitte ainult kaalu puhul, ka kõige muu. Ja nii kaua siis rügatakse oma eesmärgi poole, mis iseenesest pole halb asi, aga samal ajal unustatakse muu elu ning elu nautimine. Muidugi on tore, kui võetakse eesmärk ja selle poole sihitakse, aga kui arvatakse, et ei saa olla õnnelik enne kui eesmärk on saavutatud, siis sellega lükatakse oma elu ja õnne pidevalt edasi.
  Ma ka ise tahaks 15 kg alla võtta ja varem kujutasin ette, et siis on kõik toredam. Mõnda aega kaalusin end tihti ja igakord mõtlesin, et nii kui end praegu kätte võtan, siis poole aasta pärast olen ehk soovitud kaalus ja õnnelik. Ja siis lähen reisile jne jne. Hiljuti mõistsin, aga, et tegelikult ma olen praegu oma eluga rohkem rahul kui kunagi varem, ka siis kui ma peenike veel olin. Ma meeldin endale ka praegu ja olen õnnelik ka praegu. Ei ole mul nüüd nii kiiret selle kaalu kaotamisega, et end igapäevaselt koormata ja vaid sellest mõelda. Eesmärk on alles, aga see täitub vaikselt, kogu muu elu kõrvalt.

 29. kle, sa ise ka aru saad, mida sa ajad?

  “Täna hommikul nägin järjekordset postitust, mis kõlas umbes nii „mina aasta tagasi ja täna, kaalukadu 58kg, ma olen nüüd õnnelik“. No mida asja? Ausalt, ma ei saa aru inimestest, kes jahuvad sellest, et kõhnana on nad ilusad, enesekindlad ja targemad jne.”

  Ma ei usu, et kui keegi võtab alla mitukümmend kilo, siis kirjutab kuskile, et ta on nüüd TARGEM! :D Või parem sõber, ära kujuta ette…. Aga see, et inimene on nüüd enesekindlam ja ilusam, see lihtsalt on nii. Su mehel on väib-olla paksufetiš, aga paljudel ei ole selliseid mehi kuskilt võtta ja nii palju, kui me endale ka valetada ei üritaks, et taha keegi väga üksi olla. Kui sa ei kaalu ebanormaalselt palju, siis saad sa positiivset tagasisidet. Body-shaming on tõesti nõme, igat pidi, aga väga paljud inimesed ei taha olla need märtrid, kes läbi elu paksuna ringi käivad ja teisi “harivad” kuidas ÜMMARGUNE ON KA VORM kisendavad ja seejuures salaja õnnetud on ja sinna ei saa midagi teha, kui suur osa mehi armastab suures osas ka silmadega ning nad ei erutu paksude peale. Pealegi, miks sa ise sellele operatsioonile läksid siis, kui paks nii mõnus olla on, jääb arusaamatuks? Sa ei saa kõike enda mättaotsast võtta ega hukka mõista neid, kes tõesti on õnnelikumad, kui nad alla võtavad. Ma võtsin 58kg pealt 52kg peale kunagi ja isegi mina olin päris õnnelik, sest järsku hakkasid mulle poes absoluutselt kõik asjad sobima. See on hea tunne tegelikult :)

 30. Aga ma ei saa aru miks blogijad lasevad anonüümselt kommenteerida. Las logivad sisse FB-ga ja kōik. Siis tuleks ka väheke kvaliteetsemad kommentaarid. Miks on vaja lasta mingitel kägudel jaurata.. Anonüümsete kommentaarijatega tuleb olla sama kui nemad sinuga. Tahad kommenteerida, logi sisse ja ära häbene. Kui ei julge oma nime alt.. Siis kao minema.

 31. Kalmus ilmselgelt ennast lolliks treeninud, eluaeg jaburat juttu ajanud ja ainult Buduaari kanapeadele võib tulla pähe see portaali klikke korjama riputada. Mõni tundubki pildil tüsedam kui tegelikkuses ja kitsad riided võivad süüdi olla küll, mis keha ümber liibudes valgust peegeldavad ja kõik ümarused veel ümaramaks muudavad. Aga su enda asi, mida kannad (lihtsalt minu meelest oled sa ka ilusam ja tundud saledam hoopis neil piltidel, kus sul ei ole nii liibuvaid ega lühikesi asju seljas, see ühe postituse pikem must kleit, mida ise “vanamutikleidiks” pidasid, oli just imeilus ja tegi su figuurile au).
  Mul on endal hoopis nii, et piltide peal tundun palju saledam kui tegelikult, nii et palju oleneb ka kehakujust ja proportsioonidest. Väga imelik ja madal on hakata pildi järgi “diagnoosi” panema, eriti kui ei tea inimese pikkust.

 32. Tere.
  Ma kohe pean kirjutama.
  Kui kaalud tõesti 69kg siis oled arvatavasti väga kerge kondiga.Pilt võib olla pettlik kah muidugi.
  Ei ma ei ole ise peenike, aga olen väga lyhike(148cm) ja kaalun peaaegu sama palju aga näen palju väiksem välja.
  Inimesed on siis lihtsalt nii erinevad.

  Tervitustega Mina

  1. Jumala eest, kas ma pean end Viru keskusesse kaaluga üles panema? Mul on juba villand sellest, kas sa “tõesti” oled 69kg. Miks ma peaks valetama, et olen 69, aga tegelt olen 79? Mul on kaalunumbritst nii suva, et ma võiks öelda ka 109 kilosena oma kaalunumbri välja. KUUSKÜMMENDÜHEKSA KILO! Punkt! Kaua võib selle kaalu teema kallal võtta, ausalt noh :D

  2. Kommentaar polnud mõeldud ju halvaga ma kujutan ette! Öeldi vaid, et vast oled kerge kondiga ja ei mingit muud juttu sellest et KAS sa tõesti kaalud 69 kilogrammi. Ebameeldiv on lugeda kuidas sa oma lugejatele kohe karme sõnu loopima hakkad.
   Ilusat õhtut!

  3. Ma kirjutasin postituse hoopis muul teemal kui minu kaal, sellest kasvas uus postitus ja ma olen sada korda kirjutanud, et olen 69kg ja siis ikka tuleb keegi, et issand kui sa tõesti kaalud 69… Siis mul jäi ka mulje, nagu paljud tõlgendavad minu postitusi jumala valesti, et kas ma päriselt olengi 69kg või ajan paska.. Kui kuradi oluline see kaalunumber siis päriselt on!?!???

  4. Sul kirjutasid punkt, aga tegelikult oli lause lõpus hüüumärk. Mis toimub? Mille kohta sa meile veel valetad? Kaalu ma usun, aga siiski… mille?

 33. Mnjahh. Lugesin algset ja järgnevat. Mis on õnn? Õnn on minu jaoks tunne, olemus, päevas leiduv naeratus, linnulaul, päike, abikaasa, laste heaolu jne. Ma olen ka alla võtnud, samal põhjusel kui sinagi. Ma kilkan ka, et elu on lill. Oli enne ka aga nüüd on KERGEM. Mitte õnnelikum vaid kergem, sõna otses mõttes. ma olin 160 kilosena õnnelik samade asjade pärast kui praegu kergemana. kas ma olen õnnelikum? Kindlasti mitte selle sõna otseses mõttes. Mu lapsed ei ole mulle nüüd armsamad, et saledam olen, päike taevas ei paista nüüd mu peale kollasemalt, et saledam olen jne. oi ma olin ilus ka enne ja ilus ka nüüd. See, et ma saan riided nüüd tavapoest või enne cellbesist tellides, ei tee mind mitte õnnelikumaks. Tänan sind, et ütlesid välja selle , mis tegelikult paljudel hingel kriibib neid lillekilkeid lugedes :D Ole mõnus!

 34. Olgem ausad härra Kalmuse kirjastiil venitab vaevu 10 aastase lapse taseme välja, seega on vist palju tahetud, et ta pikemast kui ühest lõigust koosnevast kirjatükist aru saab. Ei taha üldistada, aga temasuguste kohta öeldakse, et kui jumal mõistust jagas, olid sportlased trennis.

  Sellest ei saa ma üldse aru, miks kõik järsku pasundavad sellest, kuidas kaalulangus nende elu ikka mõjutas. Keegi ei olegi ju kahelnud, et ei mõjutanud. Lihtsalt ei tasu seda teemat ületähtsustada ja näha ainult kaalu. Ma ei leidnud eelmises tekstis küll midagi sellist, mis teeks endisi pakse ja praegusi peenikesi maha. Pigem pani see jutt mõtlema kui pealiskaudses maailmas me elame, kui kaal mõjutab sõprusringkonda, enesehinnangut ja näiteks suhteid perega niivõrd palju.

  1. Jeeeeeeee! Lõpuks sa suutsid sõnadesse panna selle, mida ma kolm päeva olen üritanud inimestele öelda :D

  2. Marimelli kirjastiil on muidugi palju parem. Äkki annab 11aastase lapse taseme välja? Arvan, et sellised võrdlused on kohatud. See võib olla solvang nii lapsele kui ka kirjatüki autorile. Igal inimesel on oma stiil ning seda ei tohiks solvata, vaid pigem anda sõbralikke soovitusi selle parandamiseks. Tuleb olla solidaarne nagu meie kullakallis Euroopa Liit, võtkem eeskuju!

 35. Ma olen peenike ja ei tundnud ennast kuidagi puudutatuna sellest teemast. Pidasin vajalikuks mainida.

 36. Aga tee selline humoorikas võtmes kaalumine järgmise aasta blogiauhindade jagamisel, et kõik lõpuks kaalunumbrit uskuma jääksid. Algul tuleks muidugi kaal seal samas kalibreerida :D

  1. Ma arvan, et kõige parem oleks kaal panna fotoseina ette, vaiba alla.. ja kes iganes sinna astub, kohe lööb suur punane tuli põlema tema kaalunumbriga.. :D

 37. Soovitan kõiqil kellel nii Leenu kui kelle tahes kaal nii pinnuks silmas on vaadata järqmist filmi: http://m.imdb.com/title/tt0256380/
  See ei ole mitte kelleqi asi kui palju keeqi kaalub või ei kaalu. Mari-Leen pole ei halvustanud ei saledaid ei pakse. Aqa eks iqaüks loeb ju alati välja parasjaqu seda mida näha tahab. Tulla siia foorumisse tõmblema minqite kaalu arvutus indeksiteqa on ikka tase. Elaqe oma elu mis see teie asi on. Maeisaa aru kui teile inimene ei meeldi, no mida on tulla ja anonüümselt solvata? Naqu lasteaed. Ja see juba näitabki et kaal ei muuda inimest- st et nt ülekaalulisest sõimlejast ei tee minqi valemiqa heasüdamlikku saledat ja vastupidi. Inimese iseloom , inimlikkus, headus- kõik see kas on või seda pole ninq mina küll ei arva et kaal seda kas nüüd lisab või võtab :)
  Head soovid Sulle Leenu :)

 38. AAAPPPPIIII MIS TOIMUB SIIN MAAILMAS?
  Jah, mulle ka Marileen ei väga meeldi kuna tundub alati olevat nii ylbe ja öel. Aga nyyd pean siiski kommenteerima et mis see teie kuradi asi on palju ta kaalub????
  Las ta kaalub kasvöi 200 kilo kui ta end hästi nii tunneb. Kui sina tropp seal tahad 45 kilone olla siis ole! Go ahead! Mis see teie perset torgib?

  Ps! Kaalun 135 kilo, olen fabulous ja väga ilus! Liigun palju, käin trennis ja söön köike mida hing ihkab! Ja ei , ei ole kibestunud vanamutt, olen noor, abielus ja ma olen ÖNNELIK!
  Säh teile idioodi kari!

  1. Ei tea miks higised pekivoldid, punased ja valusaks kokku hõõrutud kintsud, poest ilusate riiete ja aluspesu otsimine luubiga, tselluliit, rippuvad käsivarred, vähene sportlik võimekus ja sealjuures ninakas suhtumine sind õnnelikuna hoiavad.

   Eks paks

 39. Sorry säutsatan siin naiste jutu vahele…krt ma ei tea kuidas ma siia sattusin üldse :) aga tuli meelde kui kunagi kiitlesid kusagil oma seksuaalelu saavutustega ( vabandust kui eksin)… Ma lugesin….vangutasin pead ja mõtlesin et nats kaalu langetamist ei teeks vast paha.
  Endise treenerina profipilgugavaadates tundus, et Sinust saaks asja :) Ja nüüd vaatan, ongi saanud :) aaa…nüüd tuli meelde kuidas ma siia sattusin…vaatasin pilti ja pealkirja ja mõtlesin, et noh…jälle mingil peenikesel on paksude kohta ülbamist….hihi..a näe imet :)
  Võistlema Sa ju ei lähe…nii et tavainimesena just väga ilusas kaalus.
  Muidugi mida kergem oled seda kergem on elada…aga praeguses kaalus pole küll midagi häbeneda? Tubli tüdruk ;)

 40. Olen jälginud aeg ajalt sinu blogi. Pole varem sõna võtnud, aga nüüd teen seda.
  Mul on naabrinaine selline pontsakam(ma ei ûtle kunagi kellelegi paks!). Meie ühine tuttav oli ka kunagi väga suureks paisunud naine. Kui me kõik koos istusime, siis tahtsin minema joosta! Sest see ülbus ja üleolev suhtumine minu naabrisse oli kohutav! Tema suust tuli selline lause: ” näe,mina sain alla võetud,mis sul viga on,et sa ei tee midagi?” Pidev mõnitus kaalu ümber ja välimuse juures. Tulin tulema. Hakkasin uurima,mis inimene see selline on. Tuligi välja, et mingi aeg tagasi oli ta kõvasti ülekaalus ja kuhugi see tema siirus on kadunud. Tema fb kontol on ka sellised kommentaarid piltide all ala”mina kõige ilusam,parem,tublim” jne. Kas see, et said kaalu alla, värvisid juukseid, panid võlts küüned- teebki teistest paremaks?
  Kindlasti inimesed muutuvad kaalu langetades enesekindlamaks, aga unustada ei tohi, et me kõik oleme inimesed. Ja kõigil on võrdne õigus elada oma elu nii nagu ta heaks arvab. Näpuga näitamine ja üleolev suhtumine? Mulla alla lähme nagunii kõik- vahet pole kas paksu või peenikesena!

 41. Me kõik vastutame ainult selle eest mis me ütleme/kirjutame, mitte selle eest kuidas keegi sellest arusaab või kuidas tõlgendab !

  Pea püsti, rind ette ja sihikindlalt edasi oma eesmärkide poole mis ei ole kellegi asi….

 42. Ma arvan, et see tüüp hakkas lihtsalt kartma, et kõik ülekaalulised loobuvad (tema rahakott kannatab) nüüd sellest trennist ja tervislikust toitumisest ning on niisama õnnelikud edasi :D

  1. Kas see kommentaar veidi rumal ei olnud? Et kuna marimell ütleb, et on OK paks olla, siis kohe KÕIK ülekaalulised lausa loobuvad tervise nimel kaalu langetamast?

   On inimesi, kelle jaoks kehakaal on midagi olulisemat kui uued hilbud ja number kaalul. On inimesi, kes langetavad kaalu, et olla heas vormis ja elada võimalikult kaua ja tervislikult ja ma kahtlen, et nad oma plaanidele vee peale tõmbavad, kuna marimell väidab, et ka paksud inimesed on ilusad.

 43. Ma lihtsalt ei või,sattusin seda blogi lugema ja lihtsalt süda läheb pahaks.Pole elades kuhugi kirjutanud ega kedagi kommenteerinud, aga no see on lihtsalt jube kuidas elatakse teiste elu, teisi maha tehes ja sitasti öeldes.Minu meelest on Mari-Leen juba väga kõvasti oma kaaluga vaeva näinud ja oma kaalust päris palju kaotanud, see kui hästi ta oma kehas ennast tunneb on ju ometi ainult ja ainult tema enda asi.Ja see kui sina sitaratas teise inimese välimust ja sisemist ilu, ilma teda tundmata tuled arvustama, näitab ainult seda milline haige inimene sa ise oled.Minu arvates võiksid oma erutust varjata ja oma lollid kommentaarid enda teada jätta.

 44. Just oma kehakaalu ja vanust ei pea ütlema naisterahvas kellelegi :D
  Muide asi on ka selles samuses pildis…Tume taust, tume kleit ja vale nurk lihtsalt :) ja fotogeenilisusega pole siin midagi pistmist. Kuigi mina ütleks pildi järgi, et ca 10 kg on üle vaid…
  Mingu metsa need vingujad :D Mis sinu kaal nende tagumikku torgib!?
  Saaksin aru kui kaaluksid 100 ja enam kilo ning muretsevad lähedased su tervise pärast…
  Minu pähe kahjuks jh ei mahu kui inimene on ülemõistuse ülekaalus ja midagi ette ei võta aga väike ülekaal…ei näe küll tonti kusagil :D
  Ole tubli Marimell! :)

Comments are closed.