PÄEVARETSEPT: seene-peedi püreesupp

Naljakas, et juba mitmendat päeva küsitakse minult: mis täna süüa teed?

Kas ma olen seda nägu, et ma iga päev pliidi ees keedan ja küpsetan? See, et see mulle meeldib, ei tähenda, et ma iga päev meeletult kokkaksin. Kuigi noh, täna näiteks kokkan, aga sellest ma kirjutan hiljem. Kohe kui selle postituse avaldatud saan, veedan järgnevad tunnid köögis…

Aga kuna pidevalt tahetakse minult põnevaid retsepte või söögiideid, siis miks mitte jagada teile meie pere – ei saks öelda, lemmikuid, aga katsetusi või retsepte, mida me sööme.

Seene-peedisupp

Ükspäev olid šampinjonid soodushinnaga ja ostsin kohe terve kilo. Aga neist tuli ka midagi valmistada.

Kuna šampinjon ei ole väga suure seenemaitsega mu meelest, siis otsustasin neid hästi pikalt hautada, et seenemaitse võimalikult palju välja tuleks. Mõtlesin teha mõnusa seenesupi, mida mitte lahjendada veega, vaid hoopis juurviljadega.

Kõigepealt praadisin-hautasin poole paki võiga kolm keskmist sibulat, lisasin sinna tükeldatud seened ja lasin neil mõnusalt omas mahlas küpseda, keskmisel tulel.

Kui ma külmutuskapist tilli otsima hakkasin, jäid mulle näppu tšillid, noh, neid on mul vist alati külmikus. Igaljuhul üks pisem leidis tee ka seente sisse. Seejärel lisasin kogu kupatusele külmutatud boršisegu ja keetsin kõik mõnusalt pehmeks ja püreestasin. Voilaa, supp valmis. Serveerisiin hapukoore-tilli ja krõbeda peekoniga.

IMG_3008.JPG

One thought on “PÄEVARETSEPT: seene-peedi püreesupp

  1. minu lemmik peedisupi retsept on…
    kooritud haput õuna, toorest peeti, sibulat. paned keema. keedad kuni peet pehme.
    siis püreestad, lisad sisse hapukoort, mädarõigast ja veiniäädikat maitseks, super hea supp!!
    no sool ja suhkur, pipar ka. koguseid öelda ei oska, teen alati kõike tunde järgi.

Comments are closed.