#kokandus

Peipsi pipar | uued tooted

Aasta tagasi ma olen juba Peipsi Pipra kraami kiitnud. Muuseas, ma kuivatasin tookord need tšillid ära, mis nad saatsis ja mul on peotäis veel alleski.

Eelmist postitust saab lugeda siit – Kes see otsis tšillit, mis oleks nagu tšilli? Saab! Eestist ka!

Paar kuud tagasi kui ma hakkasin mõtlema, mis võiks olla tänavuses marimelli jõulupakis, sai selgeks, et seal võiks olla midagi minulikku. Sööki-jooki-kokandust. Nii ma kirjutasingi jälle Anettile, et kas tema moose saaks eritellimusena ka väiksemates purkides. Kõike saab kui ilusti küsida.

Aga enne veel kui ta marimelli pakkidesse kraami hakkas keetma, saatis ta mulle praeguse sortimendi mekkida, et valiksin paki jaoks välja..

Teate, ma olin juba unustanud, kui head Anetti keedised on. Ma ei pidanud ka seekord pettuma. Okei, tegelt ühe pudeli võib meie jaoks maha kanda, sest seal on meile mitte mokkamööda vürtsköömned sees. Aga samas pidi see laatadel minema nagu soe sai!

Selle hooaja lemmikud

Minu lemmik, nagu ka eelmisel aastal, on pohla-tšillimoos, see on nõksa vürtsikam kui teised tooted. Mulle täpselt paras. Teisele kohale platseerub totaalne üllataja – kreegi-tšillimoos. Niii mahe ja pehme ja kindlasti nö keskmise eestlase lemmik, tšilli on tuntav, aga ei põleta keelt. Ütlesin Meelisele ka, et kuigi mu lemmik on pohl, siis pakki peaks panema kreegi, sest need kes vürtsisõbrad pole, “surevad” juba selle peale.

Meelisele meeldis mustsõstra-tšilli, et verivorstiga oleks kindlalt super hea. Meie testisime neid ahjulihaga. Ja pohlaoma sõin ma lihtsalt lusikaga purgist.

Kui soovite pipramoose mekkida või vürtsköömnetega tšillikastet, siis tellida saab siit!

Oh, marimelli jõulupakk tuleb sel aastal üldse väga kodumaine ja (väike-)ettevõtjaid ehk meie enda isiklikke lemmikuid tutvustav :)