#elulineblogi

Tahtsin märkmikku tellida – nii palju oleneb ikka suhtumisest

Kirjutasin mõni aeg tagasi oma FB lehel, et tahaks uue aasta saabudes uut kalendermärkmikku, olin nõus maksma rohkem, et saada midagi ägedat. Omanäolist ja lahedat. Mitte sellist, mida Prismast saab.

Soovitati mulle erinevaid kohti. Näiteks Tegude Kalendrit (link!)- ma olen kunagi ühte sellist näinud ka, iga päeva peal on kirjas mingi tegu, mis võiks sind motiveerida – ala ära unusta parimat sõpra kallistada, või tee joogat vms. Sugulane sai kunagi sellise kingiks. Sel aastal neil selliseid kalendermärkmikke pole, küll aga seina- ja lauakalendrid. Kuna need tundusid lahedad, mõtlesin tellida…

Siis käis Meelis Jõuluvana tegemas ja selgus, et tegemist on meie tuttava õe firmaga ja.. Ta saatis meile kolm seinakalendrit. Need on tõesti ägeda. Kõik nii eriilmelised ja.. Lahedad. Kohe paar kingimuret olemata, eks :)

Ülilahedas pakendis tulevad :)

Ahjaa, kui ka teil on kellelegi veel kingitust vaja, siis koodiga “marimell”, saab -10% nagu naksti! Vaata valikut siit!

Nii, siis ma vaatasin neid erinevaid soovitusi veel, sellised klassikalised “ületehtud” märkmikud mulle ei meeldinud, sellise kinkis mulle eelmine aasta Liis. Noh, ala Prismast ostetud märkmik ja siis juurde disainitud.

12592540_1654398474811896_6004760548017147302_n

Tuleb tunnistada, et kui ma selle sain, olin enam kui kindel, et paari nädalaga on need lilled maha kukkunud ja märkmik näeb välja räbal… Siis, see on ikka täpselt samasugune. Ideaalselt pidas vastu.

Nii, jõudsin mina siis Facebooki lehele Köömes (link!) ja mulle tundusid need märkmikud lahedad. Tahtsin midagi khuuli, omanäolist ja ägedat, äkki väikest marimelli särtsu juurde… Et äkki meie logo vms.

Aga suhtlus teenusepakkujaga oli veider… Alguses ta ütles, et saab mu logo kasutada, hiljem, et tema ei disaini midagi! No kui ma ise oskaks, siis ma ei pöörduks ta poole ju. Okei, see selleks, siis ühele hinnale lisandus teine, siis kolmas. Selgus, et lisalehed maksavad ja blabla. Lõpuks läks hind selliseks, et mul kadus isu ära. Ja siis lõpuks selgus, et ma oleksin pidanud isegi nägema, et kõik lisaks maksab ja.. Telefonis ei näinud, arvutis hiljem nägin. Praegu avastasin üldse, et tegemist on blogiauhindade DIY 2016 aasta võitjaga. Palju õnne :)

Igaljuhul järgmine, kelle poole ma pöördusin oli Simply Notebooks (link!) ja ütlesin, et tahaks midagi lahedat, äkki isegi oma disaini vms – no sama mis esimesel korral. Ja ausalt, saatsin failid ja paar tundi hiljem saatis ta mulle juba kavandid.

simplynotebooks

No karda jumalat, ta oleks võinud 35€ ka küsida, ma oleks võtnud, sest see kiirus, suhtlus, tegutsemine ja kõik… Oli lihtsalt nii super :)

Pilt siis reaalselt kohale tulnud tootest. Nagu pildil!

Eriti meeldib mulle selle juures see spiraal, vanal märkmikul oli alati igast tavaari vahel ja siis see oli mingi ebanormaalse kujuga, sellel “kasvuruumi” on – kui pastakas vahele ununeb või hunnik arveid ja muid asju.

PS! Tegemist pole reklaampostitusega, maksin ise ja kiidangi tegijat!

Ainuke, millest ma ilmselt puudust hakkan tundma, on see nöör, mis vanal oli, et saad kohe õige koha lahti tõmmata. Samas, ma saan selle sinna panna ja samas, sellel märkmikul on kuudelahterdaja vahel. Seega, vaatan, kuidas sujub.

Ma olen üldse mingi kalendri/päevikupede. Ma juba kooliajal mäletan, et päeviku ostmine oli mingi peavalu, tahtsin alati midagi lahedat ja teistsugust.

Kuidas teil? Olete märkmikuinimene või pigem kirjutate kõik telefoni? Ma proovin igaks sajaks juhuks duubeldada. Märkmik on rohkem minu jaoks ja google-calendar on rohkem, et me Meelisega mõlemad näeks, mis toimub, kui kalendrit käepärast pole.

11 thoughts on “Tahtsin märkmikku tellida – nii palju oleneb ikka suhtumisest

 1. Mina olen ka täielik märkmikuinimene: meeldib igapäevaselt täita, kaunistada, süsteeme luua jne. Ja siis vaatan ja imetlen oma kätetööd :D varem oli mingi neli aastat järjest Moleskine oma, aga siis viskas üle see igav must ja tahtsin midagi ülivärvilist ja lahedat. Proovisin Lilly Pulitzeri ja uueks aastaks on Ban.Do oma. Ma kusjuures ei teadnudki, et nii ilusat kodumaist kraami on võimalik leida, järgmine aasta vast proovin ka õnne :)

 2. Tellisin endale silmagi pilgutamata Just Be Happy kalendri. Loodan et see tuleb ilma probleemideta kohale Norra! :)

  Mårkmiku pidamisega on mul tekkinud tøø tøttu selline lugu, et mul on tåiesti tavaline “øpetaja” mårkmik. Suur lahmakas, aga teeb oma tøø åra ja ega ma våikesemaga hakkama ei saaks :D
  Kuigi, panid møtted liikuma, peangi minema ostma uueks aastaks ulemustele ja endale mårkmike… Åkki leian midagi lahedat neilegi :)

 3. Mulle tohutult meeldivad kalendrid. Aga ma täidan neid umbes kuu aega ja siis ununeb sahtlipõhja.

 4. Mina olen ka vanakooli naine ja märkmikuinimene, “aju” peab ikka paberkandjal kaasas olema. Minu jaoks on erinevate kohustuste ja nimekirjade paberile kirja panemine mugavam kui nt telefoni kalendrisse. Elektroonilisi kalendreid ja märkmeid lihtsalt unustan vaadata, oma märkmikku korra päevas ikka piilun.
  Välimus ja disain minu jaoks olulisim ei ole. Pigem peab märkmiku sisu minu jaoks mugav olema. Juba aastaid kasutan sellist A5 märkmikku, mille vasakul lehel on kogu nädal ning paremal lihtsalt ruuduline leht märkmete jaoks. Nii lähevad kalendrisse kirja erinevad päevade ja kellaaegadega seotud kohustused ning muu oluline info ja nimekirjad siis kõrvale tühjale lehele.

 5. Jeeee klikkige ja annetage ja aidake Marimell OMA koju..ise sittagi kokku ei hoia,isegi tavalisem märkmik ei sobi,mille oleks saanud MITUKÜMMEND? euri odavamalt :D :D :D

  1. 25 vs 13 (poes), no pole mingi meeletu summa, et ma nüüd seepärast surema peaks. Mina ei ole kuskil ka annetusi palunud ja halanud, et kandke kandke muidu suren. Ja see raha mis on kantud kinnisele kontole, on seal ka hetkel olemas. Reklaamirahasid pole välja võtnud. Tiksuvad kuskil taustal ja las tiksuvad, seni kuni koduostuks läheb, lihtsalt hea on teada, palju kuskil on.

 6. Mallukas sul on nii õigus! Olin köömese poolt pakutavast tootest täiesti üdini vaimustuses! Mina loll muudkui lisasin lehti ei saand ka mütsigi aru et maksavad.. Lõpuks sain 30€ arve. Mees ütles ka et olen segane. Aga kuna nii meeldis siis tellisin..
  Ja nüüd ma siin istun selle märkmikkuga ja täielik nördimus!!!!!!!
  Ma ei ole väga norija tüüpi aga pidin neile koheselt kirjutama, et ei ole nende poolt pakutava teenusega kohe üldse rahul..
  1) Need lehed on imeõhukesed.. nii et postiga saates oli see märkmik piisavalt niiskust saanud, et kodus avades kõik lehed lainetasid..
  2) Täiesti ebakorrapärasus on terves märkmikus.. Kaant avades vaatas mulle vastu leht “lihavõtted”… no tore..
  3) Kõik lehed on risti rästi segamini, puudub kindel järjestus.. Pühadel nagu “emadepäev” ja “isadepäev” lahter “kaunistused”. Midaaaaa? Jah ma saan aru et jõulude ajal mingi kaunistuste plaanide leht.. Aga no tõesti ma ei kaunista iga jumala tähtpäev oma kodu..
  Mulle kahjuks tundub, et see on kokkupandud täiesti nii mööda minnes..
  4) Trükikvaliteet ei kannata mitte mingit kriitikat.. minu kodune printer võimaldab ka ikka normaalsemaid värve kui märkmikus.. Kohad mis pidid mustad olema on täiesti hallid ja ikka väga väga halva kvaliteediga.
  5) Ja siis veel need kaaned.. Tunduvad olevat nagu kõige odavamad hiinakad!

  Ma olen tõesti väga väga pettunud nende poolses tooteks. Kaalusin veel korra et teen ise uued kaaned ümber ja tuunin häirivad lehed ära. Aga ei stopp! Mu mees pani mulle mõistuse pähe ja käskis selle 30€ jura eest raha tagasi küsida.. Sellepeale sain ka äärmiselt ebaviisaka vastuse u nii, et olen toote ära rikkund kuna lehed lainevatad ja nemad ei ole nõus enam seda tagasi võtma! Märgin siinkohal et avasin pakendi alles kodus ja mu kodu ei ole kuuse all. Peal pikka vaidlust nendega ja minu poolset tarbiakaitselehte uurides, tegin neile siiski selgeks, et peavad toote tagastamisga nõus olema. Saadan selle nüüd tagasi ja jään edasi oma märkmikku otsima..

  1. Esiteks, ma pole Mallukas, aga ok :D

   Aga muidugi, 14päevane tagastamisõigus on alati. Soovitan sul seda kohta vaadata, kust ma tellisin. Ma olen küll rahul. Juba täitsin esimesed märkmed ära. Lehed ei ole paksud, aga sellised nagu.. tavalisteski märkmikutes. Aga mulle eriti meeldivad need kaaned ja metallnurgad ja see oma disain. Megaäge! Ma hullult rahul. Loodan, et saad oma raha tagasi.

 7. Kunagi, kui Eesti raamatupoodides veel müüdi, ostsin endale Filofaxi kalendermärkmiku kaaned ja sinna paar aastat veel ainult uut sisu. Sel aastal otsisin uut “iseloomuga” kalendermärkmikku ja lõpuks tellisin nende UK lehelt uue Filofaxi, seekord veel roosat värvi sisuga. Lihtsalt ei leidnud muud kvaliteetset ja meelepärast ja tean, et nende kaante peale võin aastaid lootma jääda – sisudega saab veel korralikult mängida.

  Mul märkmiku vahel värvilised märkmepaberid, joonlaud, visiitkaardihoidja, nädalavaates kalender, “to-do”-listi paberid, aastaplaneerija. Filofax pakub ka augurauda, millega oma kraami veel märkmiku vahele lisada.

 8. Märkmikuinimene. Otsin ka koguaeg lolliks ennast. Tahaks ikka midagi ägedat, mitte mingit tavalist ;) paar tükki on juba sõelale jäänud.

 9. Minust on ka märkmikuinimene saanud. Otsin ka midagi ilusat ja teistsugust, aga netist pole otsinud, vaid käin kõik erinevad poed läbi ja lappan märkmikke, kuni lõpuks selle õige leian. Sel aastal öeldi, et leian oma märkmiku kuuse alt. Aga lisaks märkmikule märgin sündmused üles ka google kalendrisse. Nii igaks juhuks. Lisaks on telefon alati käepärast, kui vaja vaba aega vaadata vms. :P

Comments are closed.