Tehtud! Läksin tööle!

Teate, asjad juhtuvad ikka siis, kui sa neid ei planeeri või ei oota. Alates tänasest käin ma tööl. Paljud on imestanud, miks ma tööle pole läinud ja miks ma töötuna passin jne – aga polnud seda miskit, mis paneks silma särama, et jess, see ongi SEE.

Ma oleksin võinud minna kuskile kokaks, aga see koht oleks ka pidanud rohkem kõnetama kui 160 töötundi kuus ja kindel summa viiendal kuupäeval pangaarvel. Ma olen käinud sel aastal lugematul hulgal töövestlustel, see, et ma sellest ei blogi, ei tähenda, et seda pole olnud. Ma ei pea vajalikuks iga detaili oma elust blogisse panna, eriti veel kui miski pole kindel. Käisin ja ikka oli midagi, mis ei sobinud mulle või neile. Võimalik, et küsisin liiga palju raha. Aga ma väärtustan ennast ja oma aega, alla mingi summa ma mingeid töid ei tee. See ei tähenda, et kandideerides kokaks küsin ma kaks tonni vms. Lihtsalt, olen enda jaoks pannud mingid piirid.

Ühesõnaga, käisin ja tutvusin võimalike variantidega, aga seda õiget ei olnud. Ma ei pidanud vajalikuks tööle minna ainult kindla summa pärast kindlal kuupäeval. Mulle meeldis rohkem see, silm särab ja rändom summa rändom päeval pangaarvel. Raha tuleb, raha läheb. Elu on fun. Täis seiklusi, väljakutseid ja ootamatusi.

Ma tahtsin niiiii väga eelmise aasta lõpus seda oma asja teha, olla keegi, äriplaaniga terve Töötukassa jalust niita… no ei õnnestunud. Samas viimased kuud on olnud minu jaoks väga edukad. Küll tõusude ja mõõnadega, aga näiteks pole pidanud Meelis tööle minema lihtsalt selleks, et arveid maksta. Me oleme hakkama saanud. Ja saame edaspidi ka. Nii lihtsalt on.

Hedon käib ilusti lasteaias, mida ma ka näiteks kartsin, et kui ma lähen plaks tööle ja talle lasteaias üldse ei meeldi, siis mis saab.. läks paremini :)

Kõik on kuidagi paika loksunud. Õiged inimesed mu teele sattunud, õiget otsused ja valikud, mõnusad ideed ja tööpakkumine!

Ma praegu mõtlen, et kõik mu eelnevad suured tööd on alanud täpselt.. esimesest kuupäevast vms. Kunagi läksin Õhtulehte tööle 1.01.2008. Samamoodi TTVsse 1.01.2011. Ja nüüd, järjekordne murdepunkt, 1.06.2017! Äge!

Tänasest siis turundus- ja kommunikatsioonijuht, kahe alluvaga :) Kuna ma olen kolm aastat teinud Eesti Blogiauhindu, siis mind on ka lõpuks märgatud. See on täpselt see, mida Timmer kaartides nägi, aga ega head asjad ei juhtugi üleöö, vaid võtavad aega. Hea on see, et tööd saan teha kus ja kuidas tahan, peaasi et tehtud on ja kuskil kontoris esmaspäevast reedeni kaheksast viieni olema ei pea. Hakkan ilmselt kohal ka käima, aga iseenesest ei pea.

PS! Palganumbrit (küsisin ennast piisavalt väärtustades, oma aega väärtustades, arvasin ise, et liiga palju, aga nad ütlesid, et “see on okei!) ja tööandjat pole mõtet küsida, seda infot veel ei avalda.

Aga kõikidele neile, kes mõtlevad, kas oodata seda “õiget”, siis muidugi, ta tuleb nagunii. Osake vaid unistada :) Ja PS! Unistamine on tasuta! Keep dreaming, luckily, dreams come true!

55 Comments

 1. Väga tore :) edu sulle ja olen sinuga nõus töö peab meeldima ja silmad särama panema ! sest nu mina ka ei suuda tööd teha lihtsalt raha pärast.

  1. Sama, aga töötukassas ei saada sellest aru. Nemad arvavad, et sa ei viitsigi tööd teha ja siis kargavad sulle peale ning siis maadle nendega. Töö peab ikka meeldima ja silm peab särama. Mille nimel elad? Töö v? Ei!

 2. Nii tore, et oled leidnud endale just selle töö, mis sulle meeldib! Mina usun siiralt, et iga asi juhtub põhjusega ning et igal asjal on oma aeg. Edu sulle su uues töös!

 3. Mul on alati hea meel lugeda, kuulda, näha, et inimesed teevad tööd töö pärast mitte rahapärast ja see on nii lahe! Ma olen ise ka üks nendest kes teeb tööd töö pärast, ma armastan seda mida ma teen ja ausalt ma oleks valmis seda ilma rahata ka tegema..minu jaoks palk on boonus!:) Aga õnneks olen saanud ühendada oma kaks maailma- töö ja hobi, saan normaalset palka, maksud makstud ja natuke lustida kah!:)

 4. Ka mul on Su üle väga hea meel! Olen Su blogi lugenud umbes aastakese ja mulle väga istub Su ellusuhtumine!
  Olen ise samasugune, kui midagi ei meeldi siis ütlen kohe välja ja väga ei huvita, mis teised sellest arvavad. Kahjuks tundub, et eestlastele kohe meeldib teisi taga rääkida ja tahaks kohe kõik paika panna, et mida te näägutate – inimene teeb mis talle meeldib ja laske elada!
  See on mu esimene kommentaar, mis ma siia maha jätan ja tahtsin Sulle edu soovida uuel töökohal ja kõikide nende projektidega, mille kallal töötad! Tubli oled!

 5. Edu sulle su uues töös :) mul see vastu pole kohe üldse töödega vedanud… Kunagi… Tahaks südames teha midagi loomadega seoses , aga pärnus kas pole või ma ei kvalifitseeru… Ja kui ka kvalifitseerun siis tuleb keegi uus napilt kes kanditeerib ja saab selle koha.. Oeh õnnetuks teeb… Aga unistama peab ja ehk kunagi täituvad ka minu soovid :) sinule, aga sära silmi ja rõõm südamesse uue tööga

  1. Küll sa saad :) see lihtsalt tuleb su ellu kui sa seda kõige vähem ootad :)

 6. Oiiii kui heameel mul sinu pärast on! ;)
  Palju palju edu sulle Sinu uues töös !! :)

 7. Palju palju õnnnne ja edu!!!! Väga hea meel su üle, sa oled seda väärt!! :)

 8. Palju õnne ja edu uuel töökohal,just nii peakski tööse suhtuma,et teha just seda mis meeldib ja silma särama paneb,tavaliselt tuleb siis ka töö hästi välja ja sellest võidavad kõik.

 9. tubli tubli
  edu :)!
  ma ka võib.varsti tööle, kuigi pikk ma kõndida bussipeatusteni maal, kuid tervisekõnd boonusena :P:D
  eks aeg näitab, mis saab.

 10. Tööandja ei taha et su nime tema firmaga seostataks või mis point salatsemisel on? Ei tea kedagi kes oma tööandjat sakaduses hoidma peaks. Lamp ju

  1. Jumal küll, on ikka mõnel uudishimu :D
   Lihtsalt ei taha öelda, kus töötan. Lihtne.

  2. Ja selliseid kohti on väga palju – riigiasutused, KAPO jne jne – kõik ei pea kõike teadma.

  3. Või siis lihtsalt pole see koht Ikka päris see , kus töötada tahaksid ;)
   Ja ma vaatan, et oled hulganisti kritiseerivaid kommentaare ära kustutanud ?

  4. Mida asja? Ma ei ole ühtki kommentaari ära kustutanud!
   See on täpselt SEE koht, kus ma töötada tahan. 101% :)

  5. Minu kommentaari – koos õnnesooviga tööleasumise puhul -, kus imestasin ka selle üle, mis loogika on sellisel ametikohal töötava inimese salastamine, kes peaks just võimalikult kõigile kättesaadav olema, pole sa küll avaldamiskõlbulikuks pidanud. Ja ma poleks seda teemat tõstnud, kui sa oleksid kirjutanud oma postituses nii nagu praegu: “Lihtsalt ei taha öelda, kus töötan. Lihtne.”
   See ongi iga inimese enda asi – ei taha, ei räägi ja punkt. Aga su postituses on kirjas: “…tööandjat pole mõtet küsida, seda infot TÖÖANDJA SOOVIL ma ei avalda.” Seda on ju võimatu teisiti mõista, kui et öeldi: tööta meil, aga ära sellest kellelegi räägi. Muidugi tekib küsimus, miks.
   Kas KAPO kommunikatsioonijuht – on see neil üldse? on tõesti salastatud v? Mis on salastatud kommunikatsioonijuhi mõte? Puhtast uudishimust pärin, st mitte su töökoht ei vaeva hinge, vaid et mis selle salastatuse loogiline põhjus on sellise ameti puhul, mille mõte ja eesmärk on ju risti vastupidine?

  6. Ma reaalselt ei kustuta kommentaare. Olen vist 3-4 kommentaari ainult elu jooksul siit kustutanud ja needki sellepärast, et on sisaldanud liigselt isiklikku infot, mis asjasse ei puutu!

 11. Et siis on olemas firma, kes tahab, et nende turundusjuht tegeleks kõige muuga, kui avalikult nende turundamisega? :)

  Nojah…

 12. Mari-Leen äkki teed eraldi postituse ja valgustad kõiki Eesti firma omanike, juhte ning töötajaid ka, et kuidas Sa neid asju ikka ajad. Väga tahaks teada.

  Kuidas on võimalik Eesti Vabariigis saada töötu abiraha ning samal ajal avalikult blogis väita, et Sul on sissetulekud? Töötukassa Sult tagasi ei hakka nõudma või?

  Millised on need muud võimalused väljamakseteks, kui PALK? Millelt ei pea tasuma tööjõu ja/või erisoodustusmaksu?

  Kuidas on võimalik ettevõtlusena teenitud (reklaami) raha kasutada isiklikuks reisiks?

  Kuidas saab sõbra firma teha Sulle väljamakse? Kõik tehingud peavad ettevõtlusega seotud olema, kuidas oled Sina sõbra firmaga seotud? Sõber on “tankist” või?

  Toon Su väited veel eraldi välja:

  Väide#1: Jah, me oleme ametlikult töötud. St mina olen kuni 1.06, Meelis on jätkuvalt.

  Väide#2: Miks mustalt? Ma ei saa aru, mis idiootne arvamus see on? Nö väljamakseteks on ka muid võimalusi kui PALK.

  Väide#3: Aga jah, blogi on meie jaoks töö, seega tuleb sealt ka mõningane sissetulek. Justnimelt nende reklaamide pealt.

  Väide#4: 1000€ reis tähendab 1000€ minu taskust ju väljaminekut! Kust see tuleb? Nt reklaamirahadest, mille pealt see firma x, kes reklaamiteenust müüb, maksud maksab.

  Väide#5: Kui mu sõber teeb mulle oma firmast väljamakse, siis tema maksab ka sellega seotud maksud. Iisi. Mida ma veel maksma pean?

  1. Esiteks, kui sa oled raamatupidaja, peaksid sa vastuseid nendele küsimustele teadma. Teiseks, ei pea ma sellist postitust vajalikuks. Milleks? Et pärast perekoolist lugeda, palju ma teenin ja kui valesti ma seda kasutan? Ei näe põhjust kõike oma elust avalikult jagada.

  2. Oot sul pidi ju jumala pohhui olema mis perekoolis sinust kirjutatakse IRWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW

  3. Ongi! Ega ma ei saa inimeste arvamust nagunii muuta. Sessuhtes, et andku tuld kui kergem hakkab. Ma ka blogin, hakkab kergem :)

  4. Sa ei vastagi,sest see on kõik üks suur hall ähmane vale olnud :D see maksude maksmine jne

  5. Jumala suva ju mida ma vastan, ikka ei sobi! :D jätan kirjutamata – vassin; kirjutan – nii pole võimalik.. no mida ma seletan siis?! Olen vait ja asi ants. Arvake, mis tahate!

  6. No minu meelest raamatupidajana end esitlev inimene ei peaks küll nii elementaarseid asju küsima. Ta peaks neile vastuseid teadma, või pole ta hea raamatupidaja.

   Ja mida need vastused lugejale annavad? Kas ma olen kuskil mendijaoskonnas ülekuulamisel vä?

   Nagu elage oma elu veits ja laske mul ka elada!

 13. Unistamine on küll tasuta, aga unistamise eest arveid ei maksa. Ehk ma ise olen pigem seda meelt, et mingi 2 kuud võib seda õiget tööd leida ja kui selle ajaga ei leia, siis tuleb võtta vastu midagi muud ja samal ajal kui töötad edasi otsida.

Comments are closed.