Kaks kuud: 24 kilo ja 205 sentimeetrit väiksem
Täna möödus siis operatsioonist täpselt kaks kuud, aeg on teha kokkuvõtteid.

Viimase nädalaga on kadunud umbes 800 grammi, ma ei võta seda arvesse. Jätan kaalu täisnumbri (87) peale. Loodame lihtsalt järgmisel nädalal parema saavutuse peale, kuid võib juhtuda, et kaal jääb mulgi seisma nagu õel. Praegu tunnen end muidugi paremini kui 111 kilosena, aga tahaks ikka veel alla võtta. Esimene eesmärk on, et kaheksa muutuks seitsmeks, siis tahaks kuuskümmend seitse olla ♥, siis tahaks kuuskümmend kolm olla, siis ma olin ilus, ma mäletan ja siis on ideaalkaaluni veel kümme kilo minna :)

Ma olen ise veits pettunud, et viimased nädalad on kaalu nii vähe kadunud. Eks ma söön ka rohkem ilmselt kui alguses. Magu ju venib. Ja alates Sharmist on kõht kogu aeg tühi mu meelest. Hakkasin mõtlema, et äkki mulle ei tehtudki oppi, vaid öeldi, et tehti ja tegelikult ma lihtsalt teadlikult söön vähem ja alateadvuses tundub, et kõht on täis jne. See oleks küll eriti nõme, sest kõht on ribadeks lõigatud.

Ilmselgelt järgmised ~25 kg ei lähe enam nii libedalt alla kui esimesed. Aga peab proovima. Trenni tegema ja salatilehti sööma.
205 sentimeetrit väiksem

Kokku olen kaotanud 205 sentimeetrit. Kujutlete ikka, see on üle kahe meetri. Kui mu keskkoht oli varem 131 sentimeetrit, siis nüüd on see 106.

Mida ütleb raamat?

Uurisin natuke jälle maad, kuidas ja mismoodi mu kaal langema peaks?

Operatsioonile järgneva aasta jooksul kaotab inimene umbes 77% liigsest kaalust.

Minu ülekaal oli 58 kg enne lõikust ehk siis kui me oleme ülipessimistlikud, siis… 77% on 44,66 kg, sellest on mul kadunud 24, kui ülejäänud aasta peale kaob ainult 20 kg veel, siis olen endiselt 14 kg ülekaalus.

Tahaks loota, et enda sünnipäevaks (23.02) olen ma saavutanud eesmärgi kaotada 30 kg. Sinna on viis nädalat aega ja kuus kilo kaotada.

Ja loodan, et hiljemalt 1.07 on kadunud veel hulk kilosid. Praeguse seisuga siis 24 nädalat ja 20 kilogrammi kaotada. Ma loodan tegelikult, et mu tulemused on paremad.
Uuringud näitavad, et isegi 10–14 aastat pärast operatsiooni ei taastu 60% kaotatud kaalust. Rasvumisega seotud meditsiinilisi probleeme (II tüübi diabeet, kõrge vererõhk, ajutine hingamisseiskus (apnoe), depressioon ja seljavalud) on pärast operatsiooni tunduvalt vähem või kaovad need sootuks.

See, mitu kilo te pärast operatsiooni kaotate, sõltub paljudest teguritest: teie vanus, kaal enne operatsiooni, tervislik seisund, operatsiooni liik, tegelemine kehakultuuriga, oskus toituda tervislikult ja täita arsti soovitusi, tugev motivatsioon ning sugulaste ja sõprade toetus.
Nagu ma ennist ütlesin, trenni ja salatilehti kõhvima.


One thought on “Kaks kuud: 24 kilo ja 205 sentimeetrit väiksem

  1. Kuidas ma tahaksin juba sinu asemel olla… Ja ma küll ei pabistaks, kui kaal nädal või kaks seisab. Küll ta jälle liikuma hakkab. Seda enam, et sa ju nüüd trennis hakkad käima. Sa oled lihtsalt väga väga tubli!!!!

Comments are closed.