Lugeja küsib: kas piimamasin muudab igapäevaelu lihtsamaks?

Ma olen meie piimamasinast korra kirjutanud. Väga paljud lugesid sealt välja justkui ma halvustaksin rinnaga toitvaid emasid. Oo, ei. Iga ühe vaba valik.

Minul pole rinnapiima kummagi lapsega tekkinud, meditsiiniline näidustus. Olen sellest kirjutanud varem siin!

Lihtsalt minul isiklikult on kokkupuude naistega, kes annavad rinda ja siis kurdavad, et ei saa magada, nende lapsed on virilad ja mina olen võtnud endale sellise seisukoha, et see tuleb ilmselt rinnapiimast. Minul isiklikult puudub üldse rinnabeebi kogemus ja ma saan rääkida ainult sellest kuidas meie pudelibeebi käitub ja kuidas ma näen kõrvalt rinnabeebisid ja nende emasid.

Minu mõlemad beebid on maganud nagu suhkrusaiad, suhteliselt esimestest päevadest peale terved ööd. Mina ei tea eriti mis on magamata ööd. No mõned ööd on ette ikka tulnud ja kuna Hedelin sündis öösel, siis alguses oli tal täitsa sassis, millal üleval olla ja millal magada, aga suures plaanis olen mina saanud magada öösiti ja mingit piimatralli ja magamata öid meil eriti ei ole olnud.

Ja ma olen täiesti veendunud, et see tuleb sellest, et ta saab pudelipiima mitte rinnapiima. Kui ma oleksin magamata ja kurnatud, siis tajuks seda ka beebi ja ka tema oleks õnnetu ja viril. Õnnelikul ja rahuloleval emal on õnnelik ja rahulik beebi.

Aga piimamasinast rääkides, siis meil Agu Baby Häppi Shaker päästab hädast välja. Meie majas on see kasutuses suhteliselt algusest peale. Esimesed paar nädalat tegin ma piima süstlaga soojendades, sest kogused olid nii väikesed. Kohe kui kogused tõusid juba suuremaks kui 60ml panin ma masina töösse.

Minul on masin seadistatud manuaalselt – sisestad ise mis kuumusel vett sa soovid, igal piimapulbril on oma number, sest pulbrite kaalud on erinevad (need leiab kodulehelt, mis numbrile sinu piimapulber vastab) ja mitu milliliitrit vett (selle info saad oma piimapulbri pakilt). Ja vajutad vaid nuppu.

Ja kui te küsite, kas see on mugav? Siis jah, see on mugav! Kas see muudab elu lihtsamaks? Jah, see muudab elu lihtsamaks.

Saad selle ka äpiga ühendada ja reaalselt magamistoast lahkumata on köögis valmis piim ootel. Kuna mina öösiti beebile piima ei annagi, siis mina pole seda äppi kasutanud. Kui ma algul selle äpi tõmbasin oli mu suurim hirm, et ma unustan piimapudeli masinale alla panna ja keset ööd siis hakka kööki koristama. Tundus lihtsam nuppu vajutada. Aga võimalus on olemas!

Kõiki Eestis müüdavaid piimasegusid veel hetkel äpis ei ole, aga need lisanduvad sinna aja jooksul. Aga manuaalselt saab kõiki piimapulbreid ise seadistada.

Mu teada peaks veel kood marimell ka kehtima ja päris korraliku allahindluse sellele e-poes andma :)

 

3 thoughts on “Lugeja küsib: kas piimamasin muudab igapäevaelu lihtsamaks?

  1. Mainiks ära, et ega see rusikareegel ikka ei ole, et rinnalaps=magamata ööde ja viril beebiga. Iga laps ikka erinev. Minul 100% rinnalaps (1,5kuune) ja magab ööund ilusti ja pikalt. Hommikul ärkame kõik rõõmsas tujus. Niiet ka rinnalapsega on täitsa reaalne happy baby, happy mom.

    1. Kindel see, ma ei olegi muud väitnud. Lihtsalt minu tutvusringkonnas on see kuidagi nii olnud, et rinnapiimalapsed on virilamad ja emad väsinumad ja närvilisemad kui mina :)

  2. Mina – ühe lapse emana, nüüd tagant järgi nii kahetsen, et arstide ja mehe soovitusel suht kiirelt andsin rinnaga toitmise asemel lapsele pudeli. Jah – minul olid ka arstlikud soovitused, sest rinnaga toitmine võib minule kehvasti mõjuda ja kogu see sünnituse pull oli ka selline, et juba esimesest päevast sai laps lisa ja siis nii see järjest läks kui 3 kuuselt enam rinda üldse ei saanud. Tagant järgi see on minul üks suurimaid kahetsusi.
    Nüüd siis masinast, minul oli BabyBrezza (või kuidas seda ka kirjutati) – ausalt kui peab pudelimajandusega tegelema hakkama – siis emad koguge raha ja ostke see endale. See on palju mugavam!

Comments are closed.