Mida õhtuks süüa teha?

Mu meelest iga jumala kord kui ma mingi söögipildi postitan tuleb postkasti imestuste laviin, et ma seda kuumaõhufritüüris teha suutsin. Kuumaõhufritüüris teen ma 90% oma söögist kui see pole just madalal kuumusel küpsetatud liha või supp.

Olen kunagi sellest ka kirjutanud, kus vastan enimküsitud küsimustele nagu näiteks, et see tundub nii väike, et perele süüa teha, ma ei tea kui palju teie neljaliikmeline pere näiteks šašlõkki korraga süüa sooviks, kas ca 250g per face ei ole piisav? Siis peaks pigem oma kogused üle vaatama kui kilo liha sisse süüa, aga.. ma ei ole toitumisnõustaja vaid hoopis jagan teile täna hunniku lihtsaid retsepte. Mingi aeg tagasi palus Delimano mult tootepilte ja ma mõtlesin, et kui ma neid juba tegin, siis ma jagan siin ka.

Kõik arvavad, et airfryer on ainult friikate ja kananagitsate soendamiseks, aga kaugelt mitte. Ma teen seal peaaegu kõike.

Krõbeda nahaga part

Kõige lihtsam ja kiirem moodus saada imeline part ilma tossu täis toa ja rasvapritsmete vaba pliidiplaadiga. Lõika pardifilee naha sisse ruudustik, jälgi, et nuga oleks terav ja sa ei lõikaks lihani, vaid rasvani naha all. Mina määrin sinna peale ohtralt soola ja õli ja pistan seejärel 25ks minutiks 180 kraadi juurde kuumaõhufritüüris, vahepeal vaatan, aga ei keera – nahk kogu aeg ülespoole. Ja valmiiis ta ongi :)

Kana igas vormis

Vahet pole, kas sa võtad filee ja lõikad kolmeks või tiivad, koivad, mingid muud tükid kanast – tee marinaad või osta juba poest valmis variant ja imekiirelt valmib mahlane roog. Mina tegin sel korral tšillikastmest, sojast, sidrunimahlast ja paarist terast suhkrust kastme ja vahepeal kastsin neid pintsliga küpsemise ajal, tulid ülihead ja krõbedad ja seest mahlased kanapalad. Aega läks ca 25 mintsa ja 180 kraadi juures (nagu ma teen suurema osa asju).

Ma teen seal isegi wokki

Vali meelepärane liha (aga isegi loomaliha küpseb seal 25 minutiga pehmeks), lisa endale meelepäraseid juurikaid – porgandid, paprikad, mais, suhkurherned, sibulad, küüslaugud, peet, mida vaid tahad. Sega natukese õli ja maitseainetega ja viska 20ks minutiks küpsema. Jällegi, valmis ja imehea.

Tik Toki kapsad

Lõika brüsselikapsad pooleks, tükelda hunnik peekonit, soovi korral küüslauku ja tšillit, pane hulka paar tükki võid ja sega omavahel läbi. Pane kuumaõhufritüüri ja sega iga viie mintsa tagant. Imelised krõbedad kapsad ongi valmis.

Krevetid ei küpse üle

Pannil on alati see häda, et äkki lähevad üle. Kuumaõhufritüüris pole seda ette tulnud. Mina segan tavaliselt küüslaugu ja tšilliga, siis need küpsevad ka seal krõbedaks. Segan nad valmis, lasen veidi seista ja küpsetan vahepeal sheikides ca 20 minutit. Megahead!

Ahjukartulid on minevik, kuumaõhufritüür teeb sama poole kiiremini

Mu lemmikud on ahjukartulid rosmariini ja küüslauguga ja need valmivad seal julgelt poole kiiremini kui ahjus. Segan kõik omavahel, lisan veits õli ka ja airfryerisse. Vahepeal sheigin ka. Ja tulevad pealt krõbedad ja seest pehmed ja imeliselt maitsvad kartulid. PS! Lapsed kiidavad!

Kui sellest jäi väheks, olen ma kunagi teinud ühe video ka, mida seal teha – näiteks muna keeta!

*Avapildil oli plov, mida ma keetsin Delimano uue multikeetjaga. See masin on mul varem olemas ka olnud, kunagi hoovikohviku jaoks oli seal megamugav suures koguses riisi teha. Mingi aeg katsetasin veel üht vahepealset versiooni, aga ikka tundus see mulle selline – saaksin ise paremini ja kiiremini toode. Samas nüüd pildistades oli jälle megamugav, et ei pidanud mõla käes poti kõrval seisma. Panin kõik asjad sinna keetjasse, lisasin puljongi ja riisi ja panin hauduma – tund aega reaalselt tegin muid asju ja see valmis ise, ilma et ma oleksin pidanud vahepeal muretsema, kas vaja segada või midagi lisada vms. Sama teema oli supiga – tegin seal kanasuppi – lihtsalt kõik vajalik sisse ja keema. 45 minutit hiljem sõime juba suppi.