Mille järgi kõige enam reisil olles isutab?

Kui ma olen Eestis, siis ma unistan, et saaks Taisse, et saaks korralikku larb mood ja Tom Khad, Rawai kalaturu krevette tšilli-küüslauguga, tom yum karpe ja kalmaarirõngaid.. Ja kui ma olen Tais, siis ma unistan korralikust mustast leivast, üldse normaalsest suitsusingist ja heast juustust, hapukurgist, praekartulist, süldisr ja kohukestest.

Mitte, et ma igapäevaselt kohukesi sööks, söön neid üsna harva, aga reisidel olles igatsen neid kuidagi eriti. No umbes nagu praekartuleid ja sülti, mis on mu must have esimene toit kui ma reisilt tulen. Või üks korralik võileib, hea singi, hea juustu ja musta leivaga.

Ainuke paha asi siin reisil olles ongi see, et kui me ajame instas teisi kadedaks oma siniste vete ja valgete liivarandadega, siis meie ilastame hea koduse toidu ja.. täna siis jäi ette Valio instagramist uus toode, mis on juba lapsehoidjatele käsuks antud, osta, proovida ja meilegi külmikusse varuda, et tagasitulek oleks mõnus, kerge ja kodune.

https://www.instagram.com/p/BtiCnRbgQeu/

Tegelikult ma usun, ilma proovimatagi, et see on hea. Tegemist on esimese piimasnäkiga Eestis, mis on kaetud naturaalsenpiimašokolaadiga. Kindlasti mõnusalt pehme, siidine ja maitsev. See kõlab ju enam kui hästi. Valikus on kaks maitset, tavaline ja kookose. Ja tuleb tunnistada, et kookosasjad mulle maitsevad, aga Tais ma näiteks kookospähklit ei osta, seda klassikalist kookosvett otse pähklist ei joo. Aga kookosmaitselised asjad mulle ometi meeldivad.

PS! Tegemist on palmiõlivaba tootega!

Valiol on ainult üks toode, mis mulle ei meeldi ja see on see Forte juustuga Viola. Kõik muud asjad, alates joogijogurtitest, hapukoorest ja piimast on mulle igati mokkamööda, isegi PROfeeli tooted kuigi ma pole trennihunt. Niiet ootan kannatamatult kodumaale saabumist ja Delishiga tutvumist :)

#KOOSTÖÖ

Ja koju saabudes ootaski meid (kuid ennekõike Hedonit) vägagi delishious üllatus!

#NOMNOM:)

8 Comments

 1. Kuidas teil Tai reisidel kõhutóvedega on läinud? Mu tutvusringkonnas on enamik saanud seal mingi jama külge, osa isegi haiglas tilgutite all olnud, kuna veekaotus nii suur oksendamisest. Sellepärast ise Aasiat kardan. Aga teemasse.. reisidel igatsen alati tavalise keedukartuli järele. Seda vist ei sööda praktiliselt kuskil peale Baltimaade ja Venemaa. Ja kodujuust! Mmmm…

  1. Ooooo kodujuuust jaaa.. sibula ja tomati ja tilliga… mmm :)

   Üheksandat korda tais – never pole midagi hullu olnud. Vürtsikad asjad ilmselt tapavad baktereid ja ma valin kus ma söön. “Korralik restoran”’= mu jaoks suurem tõenäosus mingi jama kaela saada. Üks kord on kõhu meil mõlemal lahti löönud kui sõime “itaalia” restoranis, prestiizikas kaubanduskeskuses.. never again ei söö siin muud kui tai toitu ja mida urkam koht (käru keset tänavat), seda värskem see kraam on :)

 2. Tulin hiljuti Taist. Esimestel päevadel nautisin Tai toitu, järgmistel päevadel hakkasin juba valima, nädala aja pärast läksime restorani ja tellisime … Viini šnitsli. Oleksite näinud teenindaja pilku! Aga šnitsel oli ülihea!

  1. Ei usu :D ma lihtsalt tahaks kartulit ja leiba, aga tai toit on nii hea, et mul isu täis küll ei saa. Kahe-kolme nädalaga küll mitte. Ma proovin iga päev vähemalt 1x valida midagi erinevat!

 3. Ma ütleks, et bangladeshis sain tänavakärust parima toidu, aga ühtlasi ka elu hulleima toidumürgituse. Never again!

 4. Kas sa ei karda “magu” lõpuks välja venitada ja kogu opiga kaotatud kaalu tagasi võtta ühel hetkel? Mitte üldse nagu kurjalt ega pahatahtlikult öeldes. Tundub lihtsalt, et toidu ja joogi kogused pole kõige väiksemad :)

  1. Esiteks.. mille põhjal sa seda järeldad?
   Teiseks.. ei karda. Mul polegi magu ju :D mulle tehtud opp:

   Bypass-operatsiooni käigus moodustatakse mao ülemisest osast väike maokönt, kuhu ühendatakse peensool. Söömisel täitub maokönt kiiresti toiduga. Mao ülaosa saadab ajju signaali täiskõhutunde saabumisest. Täiskõhutunne saabub kiiresti ja jääb kauaks püsima, ehkki olete väga vähe söönud.

   Ma saan süüa “palju” ainult väga pika aja jooksul.. mul on nälg, ostan kokku räigelt manti, aga suures plaanis ma ei saa seda 10mintiga sisse tõmmata..

   Nt 5tk sushit maksimaalselt, kuus krevetti maksimaalselt.. siis tekib juba täiskõhutunne.. kui nats ootan.. saan jah, kuus krevetti veel süüa :)

   Jook voolab lihtsalt läbi!

   Aga jah, suures plaanis ma lihtsalt EI SAA olla mingi hetk 111kg, sest mul pole magu :)

  2. Selles viimases “otsad kokku” videos oli hea näide… Meelis muudkui nokkis ja nokkis ja sa vist korra algul sõid ja oligi kõik… ise veel mõtlesin, et tahaks Meelise asemel olla. Aga ta ägedalt ka kogu aeg pühkis salfakaga lauda üle :D

Comments are closed.