Savisaar presidendiks – mis järgmiseks?

Teate, mul on ikka nii kahju, kui inimene lihtsalt ei saa aru, et ta aeg on läbi. Milleks end pidevalt areenile toppida? Miks ei võiks vana inimene rahus Hundisilmal elu nautida? On vaja saagida mingitel teemadel, nüüd veel presidendiks kandideerida…

Mul on hea meel, et ma istusin, kui mulle see Postimehe link Facebookis ette kargas. Ausalt, te teete nalja vä? Avaastasin, et see on juba esmaspäevane uudis, aga.. Ma tõesti ei jälgi uudiseid nii pingsalt hetkel, et ma kõigega kogu aeg kursis oleksin…

Savisaare aeg oli juba enne tema õnnetust läbi, aga ta ei suutnud nö pauguga lahkuda ja jätta asju teistele, vaid peab vist tõesti viimse hingetõmbeni keegi olema ja midagi tõestama.

Täpselt nagu Ilvese valimiste eel, olin ma kindel, et president on Eesti visiitkaart ja väga suuresti kujundab seda pilti ka välimus. Sorry, president peab olema ilus. Ilves on. Meri oli ka. Rüütlist ma ei taha rääkida. Ja Savisaarest ma praegu paraku räägin. See lihtsalt ajas mind nii keema kui ma seda teemat nägin.

See inimene on ju vana, täiesti seniilne, ta ei tee enam ammu ise ühtki lüket, selleks on persetäis nõunikke ja Kutseri- ja Kotkasuguseid broilereid, kes talle tekste ette söödavad ja hädaga suudab ta mõne intervjuu anda või mõnele küsimusele vastata, kuigi alati tuleb sealt kümme lauset pläma, ühe konkreetse lause asemel.

Kopeerin siia paar kommentaari, mis silma jäid ja millega ma sadaüks protsenti nõustun.

“Ou-nou! Või on jälle esimene aprill? Mnjah, igal tsirkusel on oma direktor.”

“Nii lolli jutu peale ei oska kohe reageeridagi. Purjus inimene saab kaineks ja tunnistab oma vigu, aga see, kurat, ei saa millestki aru.”

“Arvan et areenilt tuleks lahkuda enne kui välja vilistatakse. Mulle tundub, et vile talle kõlas juba ammu. aga vanusega kuulmine kahjustunud vist.”

Oh, jumal, mulle lihtsalt ei mahu pähe, et üks inimene ei suudagi aru saada, et ta aeg on läbi. Nautigu vanduspõlve, jalutagu Hundisilmal, tehku sauna, grilligu, kutsugu endale külalisi ja olgu.

Ma ei taha mõeldagi, kui ta päriselt kandideeribki ja päriselt saabki presidendiks. Samal päeval jõustub ilmselt ka kakskeelne Eesti. Oh, no!

Mis teie arvate? Savisaar sobib presidendiks? Kelle teie presidendiks paneksite kui valida saaksite? Saan aru, et suur osa inimesi on ka Siim “kümme miljonit” Kallase vastu?

 

Samal teemal

12 Comments

 1. Ma juba aastaid tagasi andsin endale lubaduse, et kui Savikas peaks mingi ime läbi presidendiks saama siis mina ja mu pere pühime Eesti mulla jalgelt. Ning siiani on see plaan.

 2. Minu apsoluutne lemmik on Marina Kaljurand, ta tundub nii äge ja tark naine. Aga Savisaar võiks tõesti pensonile minna. Kusjuures on tal väga palju toetajaid, ta on paremusjärjestuses teisel kohal, 14% inimestest on hetkel tema poolt, kohutav igatahes. Loodame parimat.

 3. Haletsemine pole kõige õigem vanemate inimeste puhul, aga teda ma küll haletsen, tõesti on kahju, et ei osata ajalukku minna normaalse inimesena. Milline positiivne lõpp oleks olnud, kui ta oleks nõustunud auesimehe kohaga erakonnas, lubanud teha kõik, et erakond oleks tipus ja andnud oma nõusoleku anda nõu ja olla abiks Simsonile erakonna juhtimises. See oleks olnud kogu ühiskonnale üllatus ja oleks jäänud meelde suuremeelsus temas. Praegu kahjuks on ta üksi..kahju, et ta ei väärtusta oma perekonda, et ta iga hinna eest püüab broileritega oma ükindustunnet täita mitte perekonnaga. Sest vaevalt et perekonna jaoks on oluline, mis tasemel Savisaar poliitikat teeb, broilerite jaoks on see oluline…kui suurelt areenilt kaob Savisaar, siis leiavad mesilased uue meepurgi, kuhu lennata.

 4. Ma arvan, et kui Savisaar saab presidendiks, siis kolivad pooled eestlased Eestist ära. Ma ei ole teda kunagi sallinud, aga see on juba liig mis liig!!

  Kuigi Ekre teeb suht Kaljuranda maha, sest ta on Vene juurtega, aga mulle Marina Kaljurand meeldib.

  Samas ka Siim Kallase vastu pole midagi. Savisaarest ikka hullem ei saa olla.

 5. :DDD mu reaktsioon oli suht sama: “Mida fakki?! Kallis inimene, kuidas sa aru ei saa, et sinu aeg on läbi!?”
  Siiski Eestis on mõistlikke inimesi ning Savisaar kindlasti ei võida:D

 6. Noo Savisaare kohta olen veel hullemal arvamusel :)
  Aga 100% Siim Kallase poolt. tark ja kena mees ju :P

 7. Sellega pole ma küll nõus, et president peab ilus olema. Presidendil peab eelkõige “süda õigel kohal olema”. Minu ema ütles ikka, et “ilu ei sünni patta panna”. ;) Ja selle põhimõtte olen ma lapsepõlvest kaasa võtnud.
  Loomulikult esindab president mujal maailmas oma riiki. Ja see esindamine kujundab igast riigist just sellise pildi, nagu riigi president seda välja näitab. Ma õnneks, või kahjuks ei oska ühtegi presidenti teisele eelistada või võrrelda. Kui Savisaar`e presidendiks saamisesoovist rääkida, siis, miks ka mitte, kui tema riigijuhtimine Eestile turvalisuse ja head suhted teiste riikidega loob. Iseasi, kas ta oma füüsilise puudega sellele pingele vastu peab, mis presidentidelt oodatakse.
  PS! Ma ei ole Keskerakonna valija olnud enam aastaid. Vist pole olnudki kunagi. Minu eelistused valijana on lihtsalt teistsugused. aga ma ei hakka ühelegi erakonnale reklaami tegema. :D

 8. Ene Ergmast oleks võinud saada Eesti esimene naispresident ja sümpaatsena mõjuksid presidendipaarina ka Mihkel ja Siiri Oviir, aga no nemad keegi ei kandideeri. Kui valida, kas Savisaar või Kallas, no siis kindlalt Kallas!

 9. Ilves ja Meri olid ilusad? Vabandust, aga ma vist ei saanud päris hästi pihta mida sa öelda tahtsid? :D

 10. Vanasti olite ju kõvad Savika fännid – siis kui Savisaare leival olite. “Töö” kadunud = ustavus kadunud :D?

  1. Ei tea, et ma kunagi Savika fänn oleks olnud. See, et tal omal ajal nupp nokkis ja ta vägagi läbimeldud samme astus, ei vaidle vastu. Aga iga inimese aeg saab kord läbi ja tema võiks sellest nüüd aru saada :)

 11. Selge on see on igal inimesel on “mantlipärija”.Nii ka Savisaarel.See aga et ta invaliidina presidendiks kanditeerib on ikka maailma jaburdus. Aga vot see Jana Toom..

Comments are closed.