#elulineblogi

Unistused ja tegelikkus ehk kuus aastat hiljem

Täna, kuus aastat tagasi käisin ma moavähendusoperatsioonil. Vaatasin, kuidas mu kaal aastatega hüpelnud on. Leidsin ühe vana blogipostituse, kus ma unistasin, et aasta pärast operatsiooni võiksin ma olla ideaalses kaalus. Kehamassiindeksi ideaalset polegi ma kunagi näinud. Enesetunde poolest on ideaal saavutatud.

“Enne dieeti ja operatsiooni kaalusin 111 kg. Kuu aega enne operatsiooni pean kaaluma juba vähem. Operatsiooni järgselt hakkab kaal langema,” kirjutasin ma 2011 aasta suvel peetud blogis.

“Ma tahaks enda sünnipäevaks ehk 23.02.2012 kaaluda 30 kilogrammi vähem kui alguses ehk enda sünnipäeva ideaalkaal oleks 80-81 kg.

Ja kui 44 kilo on läinud /…/ hiljemalt 1. juulil 2012, siis saab meil neli aastat!

Ja ideaalses kaalus (miinimum 45 – normaalne 52 – maksimum 60 kg KMI kalkulaator) oleksin ma siis, kui kaoks 58 kilogrammi. See võiks juhtuda siis, kui aasta on möödas.”

Kuidas mul siis läks?

Operatsioonipäeval: 104 kg

Enne operatsiooni

Haiglast koju saades (4 päeva hiljem): 103,2 (Mismõttes, oli mu esimene mõte. Aga haiglas sain tilguteid ja toitaineid igapäevaselt…)

Nädal hiljem (pärast operatsiooni): 99 kg

Kaks nädalat hiljem (pärast operatsiooni): 96 kg

Kolm nädalat hiljem (pärast operatsiooni): 94 kg

Kuu hiljem

Kuu aega hiljem (pärast operatsiooni): 91 kg

Kaks kuud hiljem (pärast operatsiooni): 87 kg

Kolm kuud hiljem (pärast operatsiooni): 82 kg

Neli kuud hiljem (pärast operatsiooni): 79 kg

Viis kuud hiljem (pärast operatsiooni): 76 kg

Kuus kuud hiljem (pärast operatsiooni): 73 kg

Kuus kuud hiljem

Seitse kuud hiljem (pärast operatsiooni): 70 kg

Aasta hiljem: 62 kg

Pilt tehtud umbes 10 kuud hiljem, aasta huljem pilti otseselt ei otsinud

Kaks aastat hiljem: 58 kg

Kolm aastat hiljem olin rase ja 75kg (13kg oli rasedusega juurde tulnud, sünnitama läksin +20kg, haiglast tulin -7 ja jäin 70 peal stoppama)

Kolm aastat hiljem

Neli aastat hiljem olin ma ikka 70, täpselt nagu ka viis aastat hiljem.

Viis aastat hiljem

Kuus aastat hiljem ehk täna: 68kg – ma ei kurda!

24 thoughts on “Unistused ja tegelikkus ehk kuus aastat hiljem

 1. Väga kaunis näed välja just HETKEL…kaunis naine tuli polstri alt välja.
  Tõdemusega tuleb tunnistada et olen kade HEAS MÕTTES :)
  Räägi kuidas su nahk peale oppi on? Kõht väga välja veninud? Käed ma näen et on kenasti trimmis ja ei lotenda küll midagi.
  Kuidas need armid on?

  1. Mul kõhul on mingi nahk, aga mitte midagi ületamatut. Olenevalt riietest, kui mul trimmivat pesu all pole, annab tunda, vt nt siin pildil on näha, et mingi üleliigne nahk on…vaata kus see korts ka tekkinud on…

   Samas siin, korsett all – nagu polekski:

   Arm – on kenasti paranenud, ja on selline hele jutt. Mul nimelt tehti lõige, muidu jääb neli või viis täppi kõhule – neid ma ei paneks tähelegi. Aga mu arm on näha, mind ei sega eriti, aga trikoo on selle vahetükiga, et teistel poleks jube vaadata. Ise eelistan tegelt iga kell bikiine kanda (kuigi, nendega on hea nali – ma pean püksid alati tagurpidi jalga panema, st tagumise poole ette, et nahk ära mahuks :D)

 2. 58 ja tumedad juuksed….nagu nuku. Väga ilus! 68 ja välja kasvanud blond…see kyll ainult minu arvamus…aga….see ei sobi sulle…teeb nagu vanaks ja natuke nagu lohakaks.

  1. mis krdi väljakasvanud blond :D mu meelest on see uus soeng viis pluss, eriti viimasel pildil on armsalt keeratud

 3. Sellised pikad tumedamad juuksed sobivad sulle ideaalselt,praegune soeng teeb tõesti kahvatuks kuidagi.Äkki väike new look veel selle aasta sees?
  Pulmapildid on imelised:)

 4. Pulmapiltidel oled väga-väga kaunis!
  Ma arvan, et just sellist tooni juuksed sobivad sulle kõige paremini. Ja pikad juuksed teevad nooremaks

 5. Aga mis sind üldse nii paksuks ajas? Mingi ainevahetushäire? Nii paksuks ju süüa ei saa? Ja ma olen aru saanud, et magusat sa ei armastagi.

  1. Rasestumisvastased vahendid. Arst kirjutas kogemata mulle 16aastaselt valesid pille, mis 2 kuuga mu kehakaalu 20kg tõstsid. Ja siis hakkas see jant pihta. Sain selle alla, siis tuli tagasi. Ja siis hakkaski kasvama. Kuigi ma vahetasin pillid kohe välja plaastrite vastu. Eks sinna lisada veel ebatervislik eluviis, vähe trenni.. Mis sel kaalul muud teha oli kui kasvada.

   Aga magusat pole ma tõesti elus väga söönud. Ma arvan, et olen pärast operatsiooni 6 aasta jooksul söönud rohkem magusat kui 28 aasta jooksul enne oppi :D

 6. Mina ka nõus nendega, kes kiidavad pulmapilte. Tõeliselt lummav ja kena. Samas ka viimastel piltidel viga eriti ei ole, aga sellist vau-efekti muidugi pole. Kõige tähtsam on siiski sinu enda enesetunne, olgem ausad, kaal on ainult üks number.

  1. No pulmapildil ma olen to the max üleslöödud ka ju.. PULMAPILT ikkagi.. Ja ma arvan, et kui ma täna teeksin pulmakleidis, meigis, soengus pildi, siis oleks ka ilusam kui tavapäeva pilt :D

 7. Pulmapildil oled imeilus!
  Praegune soeng ei ole ka minu lemmik-teeb vanemaks ja pontsakamaks mumeelest, aga maitse asi muidugi.

 8. Sa oled veel nii noor, kasvata veel juuksed pikaks ja ehk tumedaks :) ? Näeksid veel noorem ja särtsakam välja :) Eks igal ühel oma maitse muidugi, aga usun, et sobiks sulle ideaalselt :)
  Kena.

  1. Kas siis Linea tooted ei teinudki juukseid paremaks?
   Täiega pikaks kasvasid ju vahepeal.

  2. Kasvasid muidugi, aga ohtralt suvalist värvi ei aidanud kaasa :) Ja ma kandsin pikku juukeid alati ja kogu aeg kinni, mulle ei meeldi lahtised juuksed eriti. Ma pole harjunud. Alati toppisin kinni, siis suht suva kui nad kinni, kui pikad nad on. Ma olin väsinud neist. Lõikasin suveks maha :)

 9. 62,58 kg sa oled peenem ja kenamini riides, mustas oled x jalgadega peale jäänud kuidagi vale nurk ja oranz ei sobi sulle. kuid raseduse pildil sa särad ja viimasel pildil pole ka viga :P:)

 10. Pulmapilt- 12 points! / 58 kg, pikad juuksed, nii sale ja nii kena, et muahhh!
  Pulmapildil oled tõesti nagu imeilus nuku :)
  See moodukas blondeeritud soeng on jah nii ja naa, teeb vanemaks sind

Comments are closed.