Nädalavahetus ehk maailma mõttetuim pidu ja uus kollane mantel

Nädalavahetuse võiks kokku võtta põhimõtteliselt ühe lausega – sajandi kõige mõttetumast peost uue kollase mantlini. Aga ma tahan neid kogemusi teiega jagada, sest ausalt, ma pole elus nii sital ja mõttetul peol käinud kui oli Jack Danielsi 150 sünnipäev.

Kõik algas sellest, kui Meelis teatas kolmapäeval, et saime kutse reedel Jack Danielsi 150 sünnipäeva VIP peole. Ma olin, oo, wau! Mäletan, kuidas me aastaid tagasi käisime Bacardi 150 sünnipäeva juubeliaasta peol – terve Mustpeade maja oli üles löödud, baarid voolasid ojadena rummi, söögid, esinejad, mõnus ja ühtlasi oli tegemist peoga, mida peeti üle maailma samal ajal, meeldejääv pidu ühesõnaga!

Reedel sättisime ja vaatasime poole silmaga TV3 pidu, mida ma ka oleme aastaid väisanud ja ma mõtlesin endamisi, et telekast saab ikka kümme korda parema ülevaate kui seal kohapeal olles, kus sa terve õhtu kümnete inimestega kohustuslikke small talke pead, aga see selleks.

Meie pidu hakkas kell üheksa. Siis valasin ma endale kodus alles klaasi veini. Jõudsime nõks enne poolt kümmet peole, ja see mis meid ees ootas, ei osanud me kõige hullemaski unenäos ette oodata. Tühi klubi Teater! Saate aru, seal oli 19 inimest! Jah, ma lugesin nad ära. Jagati klassikalisi kokteile, kus suure klaasi peale on pandud 2cl alksi. Mitte, et ma end esimese poole tunniga mällu tahaks juua, aga teades kuidas sellised sponsorjoogid tegelikult sündima peaks, ajab veits naerma. Ma kohe jõuan selleni.

Ühesõnaga, ainus mis viitas Jacki peole olid paar kolmnurksete lipukestega vanikut, paar rippuvat papist pudelit ja fotosein. Inimesi aga polnud. Täielik tühjus. Täielik läbikukkumine. Ma kujutan ette, et Jack oli andnud peo eelarveks mingi 10 tonni, aga kulutatud oli maksimaalselt pool sellest – klubi rent kaks tundi enne ametlikku avamist, paar töötajat, kerged joogid-suupisted, lipukesed, ja muu promokraam, mis on nagunii juba sajand vanast eelarvest tasutud. See selleks, see lihtsalt oli hale.

Mulle meeldis muidugi see “aga nojah, TV3 pidu on ka täna..” Selliste asjadega peab esiteks alati arvestama, teiseks.. “Kutsutuid on 150!!!” Eeeee, nagu see oleks mingi kogus. Sellisele peole peaks kutsuma tuhat inimest, siis tuleb 150 ehk. Vana hea – kutsututest/attendijatest tuleb tavaliselt 30%, hea ürituse puhul 40-45%, aga see on ka suht lagi. Ma ei räägi siin “sajandi pidudest” nagu TV3 sünnipäev, Kanal2 sünnipäev või Kroonika meelelahutusauhinnad. Need on alati puupüsti rahvast täis.

Kui ma tavaliselt kutsun meie näitusteavamisele 150 inimest, siis ma tean, et kohal on umbes 30. See on reaalsus. Päev ei sobi kõigile. Pidu pole päris iga venna teetassike. Mõni jääb haigeks, mõni mõtleb, et tuleb, aga jääb magama, ei viitsi end ilusaks teha, lähen hoopis sõbrannaga kohvile jne. See on ürituskorralduses paratamatu. Aga kui sa teed 150 juubeli pidu, siis.. Tegid esimest korda midagi? Ikka ei anna andeks! :)

Ühesõnaga, see pidu oli nii halb, et kui kell 22 tulema pidanud esineja, millele laval ei viidanud miski (oleks eeldanud mõnda pilli või midagi), ka kell 22:25 tulnud polnud, siis tõesti aitas. Läksime sõbra juurde sushit sööma ja Jacki jooma. Kus alkoholiga juba ei koonerdatud. Paraku jäi pool jooki alles, sest uni ründas lapsevanemaid varem kui me plaanisime.

Laupäeval lasi Hedon meil kõigil kella kümneni põõnata ja pärast hommikusööki võtsime ette väikse kaltsukatiiru. Vana hea Paavel – sealt sain endale uue kollase mantli (12€)! Ülikhuuli asja – ma ei teagi, on see kleit või kampsun (4€), kanda saab mõlemat pidi ja siis ühe kleidi (3€), mille ma ostsin ja ütlesin, et hea talvel X-i minna.

paavlikaltsukas1

paavlikaltsukas2

Käisime ka Telliskivi kirbukal, ja mul on tunne, et ma olen sellelt naiselt ka enne ostnud. Igaljuhul skoorisin ma sealt Hedonile terve hunniku särke (7€ kokku) (nii pika kui lühikese varrukaga), ühed baleriinad (3€) ja Vagabondi saapad (10€) endale.

telliskivi

Kuna Hedonil tuli uneaeg (olgu öeldud, et ta ei maganud Meelise magamapanemisel mitte sekunditiki eile!), aga ma teadsin, et Viimsis on mingi parkla kirbukas, läksime sõbrannaga sinna. Sealt sain ma ühe pluusi (2€) ja Kristiina Viirpalu jaki (10€). Hedonile sain eriti lihtlabase puldiga auto, aga ma ei tea, see ei sõida normaalselt. Kas asi on patakates või vaipkattes, aru ma ei saa.

viimsikirbukas

auto

Käisime siis sõbrannaga Sushi Plazas, nommm…

Ja kui me tagasi tulema hakkasime, siis need kes marimelli Facebookis jälgivad, teavad ilmselt, et meil läks rehv katki ja me olime nagu kaks peata kana – teoorias teame, kuidas käib, ma isegi olen praktikas kunagi ühe ratta vahetanud, aga aega kulus omajagu.. Igaljuhul veeretasime end Statoili ja ootasime rehviinglit – paari minutiga pakkuski üks vene mees abi ja.. ta vist teeb seda iga päev, neli minti ja vahetatud!

Vahepeal oli jõudnud Meelis helistada, et tahaks õuna-kaneelirulli. Käisin siis poes, ostsin taigna ja.. No mingit pagarit minust ei saa. Nagu never.

Ma võin teha magustoite nagu panna cotta ja kamavaht jne, aga no mingeid magusaid saiu ja kooke minu köögist ei tule. Ma lihtsalt ei oska ja mind ei koti see magus pläust. Kui ikka ise ei söö, siis ei oska teha ka. Andke mulle soolane pirukas teha.. Tuleb kindlalt parem, aga in general, küpsetamine pole minu tassike teed.

Selle kollase balsamiiko kastme ostsin ma Odessast, tundus põnev. Maitselt nagu balsamiiko ikka, aga värv on lahe, just kaunistamiseks.

Mulle meeldis, kuidas naabripoiss sõi mitu tükki ja aina korrutas: midagi on valesti. Meelis arvas, et see oli mingi gluteenivaba šokolaad, mis ma sinna sisse riivisin. Ma arvan, et see oli kaneel.

Täna oli meil sõbra sünnipäev, kuhu Meelis läks üksinda, sest kõik on tööl ja ma ei leidnud lapsehoidjat, ja bowlingusse Hedoniga ei näinud pointi minna.

Õhtul on mul peaaegu naistekas, ehk hakkan veiniklaasi taga EBA asju paika panema. Mida varem alustada, seda parem. Tegelikult on mul plaan küsida ürituse jaoks toetusi (linnalt ja kulkalt), et ma ei peaks nii palju sponsoritega möllama, aga toetusi saab aasta alguses ja parem kohe pihta hakata. Kategooriad-eelarved-jne paika.

Mis te nädalavahetusel tegite? Ja ühtlasi, kui teil on ideid mida teha EBAl uuel aastal paremini, mis kategooriad olid liiast või puudu, jätke julgelt kommentaaridesse.

16 thoughts on “Nädalavahetus ehk maailma mõttetuim pidu ja uus kollane mantel

 1. Mul oli just üks äge nv.Reedel avati üheks päevaks võru legendaarne ööklubi mis on juba aastaid suletud.Esinejaks oli nancy ja klubi oli rahvast puupüsti täis, pilet oli vist ka aga ma ei tea kuidas nii juhtus et minult keegi seda ei küsinud.Laupäeval vedasin ennast jälle peole sest Vaido Neigaus esines Võrus ja tahtsin teda reaalselt näha.Olen aru saanud et väga paljud ei arva temast midagi.Mina aga sain postiivse kogemuse, lahe inimene on :)

 2. Ma pigem tahaks teada, et kuidas sa viitsid kõiki asju korraldada? Päris siiralt kohe.. Sinu blogist lugedes jääb tunne nagu igasuguste asjade korraldamine oleks käkitegu, siuh-sauh ja olemas.. noo probleemo. Krt.. mul hakkab iiveldama juba selle peale, kui ma pean enda sünnipäeva või jõule hakkama perekondlikult planeerima. Müts maha su ees!

  (On üldse mõnda asja, mille ees sa paned käed risti ja ütled, et ei taha, ei või, ei saa, ei suuda, ei viitsi?)

  1. Ma ei viitsi teha neid asju, mis mulle ei meeldi :) Näiteks võin ma pesta pesu korra nädalas või isegi korra kahenädala jooksul, aga siis pesen-kuivatan neli masinatäit jutti. Mõttetu tegevus, tegelt aega ei võta, aga ma ei viitsi. Alati lükkan edasi. Nõudepesu lükkan ka edasi, kuigi tegelt läheb maks 10 minti iga kord.

   Aga üldiselt, asju, mida ei saa, pole olemas. Alati saab. Mingi nipiga ikka. See EBA ongi tegelt siuh-sauh, kui plaan paigas, siis tuleb tegutseda, mõned meilid-kõned.. Ja ongi olemas :) Mul see korraldamine ilmselt nii veres, et seepärast käibki kähku.

   Jumal, ma ainult mõtlen, kellel sünna tuleks, teeks mingi üllatuse ja meie pere jõulupeole mõtlen juba ka :))

   Tahad abi, enda omadega? Kirjuta mulle :))

  1. See pole artikkel muidu :) Ega sa ajalehte ei loe! Ja teiseks, ma ei peksa kedagi. Pidu oli kehv, täiesti läbimõtlematult tehtud ja igav ja mõttetu.

 3. Mine kadaka kirbukale:) Nt mina viisin sinna terve suure boksi täie korralikke asju, mõnda asja vaid paar korda kasutanud ja hinnad ausad, eamasti 5 eur.
  Teiseks, ise skoorisin sealt ühe mingi blogija űliägeda pika siidise pluusi ja nahkseeliku, nii hea diil!:)

  1. Olen mõelnud sinna minemisele, aga see ongi – peab aega olema ja ilma lapseta minema, et seal normaalselt lapata :)

 4. Kas Sushi Plaza Tallinna parim sushi koht? See oli vist sinu lemmik? Plaan nädalavahetusel Tallinna tulla ja kindlasti ka head sushit süüa. Mida soovitad sealt tellida?

  1. Proovi maasikaga sushit – täiega hea ja Sushi Plazas on kõige parem küpsetatud sushi Tallinnas – kana ja lõhe tempura – nomnomnom!
   Aga Narva mnt soovitan laua kinni panna – laupäev ja väike koht :)

  2. Käisime seal ära ja no tõesti maailma parim sushi! Võtsime seda mida soovitasid, ainult maasika oma ei võtnud kuna lihtsalt poleks kõhtu mahtunud, eks järgmine kord :)

 5. See tume kleit on nii ilus ja sobib sulle ideaalselt. (Ma pole siis ainus, kellel pesu pesemine käib ca kahe nädala tagant ja mitu masinatäit järjest. Nõudepesu osas on ka tõrge. Elus on põnevamaid asju. :D ).

 6. Kas sa ei taha teha postitust trimmivast/korrigeerivast pesust, kus on ka pildid, millel ühel kasutad ja teisel mitte. Soovin endale tellida, kuna pekid vohavad, aga siis oleks hea oma silmaga näha, kui suur muutus tegelikult on. Ja ehk oskad anda nõu, millist valida ja mida mitte. :)

Comments are closed.