Shopingupost – nagu lapsel veel vähe asju oleks :D

Algul mõtlesin, et kirjutan eelmise nädalavahetuse käigust Ülemistesse, aga siis tabasin end mõttelt, et olen see nädal nii palju shopanud, et kirjutan kõigest.

Iga jumala kord kui ma Ülemistesse lähen, leian ma sealt mõne uue poe. Noh, see see on kui Ülemiste pole kodupood nagu Kristiine ja ma sinna aastas kaks korda satun. PS! Tais oleku ajal tekkis Krissusse Tiger ja uus söögikoht VARDAS, kus on megeahea šašlõkk!

Igaljuhul käisime me eelmisel nädalavahetusel Ülemistes, sest Meelise ema oli linnas käimas ja kuna ta ka shopata tahtis, rohkem küll meile midagi osta, siis läksime Ülemistesse. Rahvast oli mõnusalt vähe, sest pühad olid ja mis ma näen – Britton seal poe avanud.

Vanasti jätsid mingid lastepoed mind jumala külmaks, kõndisin mööda, nüüd aga otsejoones sisse. Einoh, titepood nagu titepood ikka, kärud, mänguasjad, lusikad ja imemisrõngad.. Tüüpiline kraam eksole. Aga mis mulle silma hakkasid olid ühed Brittoni beebimonitorid (link!), mis mu sõbrannal ka on ja mis olid ulmekallid kui tema need ostis. Mingi 130 euri vms. Aga noh, siis polnud Brittonil poodi ka, vaid edasimüüjad. Nüüd maksid 90 euri. Ja kuna me olime Meelise emaga, kes midagi osta tahtis, siis… Palun väga, monitorid saidki lõpuks soetatud.

B

Miks? Te küsite kindlasti, mida sa teed nendega nüüd?

Aga mis ma nendega varem tegema pidin? Titena magas Hedon rahulikult kärus, tegi silma lahti ja uudistas maailma, ei roninud üle ääre, ei hakanud karjuma, et ilgelt paha poos on, palav on ja üldse, võta see müts peast ära.

Ma olen teda nüüd sujuvalt köögi akna alla magama pannud ja pidevalt on parakas peal, et kas ikka magab. Kuigi mul on aken irvakil ja vaatan iga viie mintsa tagant aknast välja siis… Ikkagi, oli vaja noh.

Ja näiteks kui me siin mõni aeg tagasi Tartus käisime, siis Hedon magas autos ja ei tahtnud teda üles ajada, siis ühel korral jäi Meelis autosse valvele ja teisel korral tegime telefonidega facebooki kõne.. Aga lihtsam oleks justkui monitorid valvama panna :)

Ühtlasi on neil Brittoni monitoridel peal termomõõdik, mis ütleb, kui soe parasjagu kärus/toas on. Seega, ta ei saa üle kuumeneda :) Ja näiteks kui see on kärus, siis sellel monitoril selline asi nagu “tagasirääkimise funktsioon” ehk nagu walkytalky, saan öelda, et “kohe tulen” ja temagaa terve tee nö lobised. Proovisin kodus ka seda, Hedon oli täiega nägu nalja täis.

Kui ma alguses arvasin tõesti, et mul pole neid vaja, siis… Mida aeg edasi, seda rohkem ma näen, et siiani ei olnudki vaja. Aga näiteks kui me reisilegi lähme, saan ta magama panna endast eemale – tuppa/kärru, olla ise rõdul või bassu ääres ja ta on vaid kuulde kaugusel. Muidu peaksin ma suht ta kõrval olema kui ta magab, nii on ikka hulka lihtsam.

Lisaks, eile just uurisin sõbrannalt, et kaua neil aku vastu peab ja ta ütles, et temal umbes 10 päeva ja kasutab neid igapäev lõuna une ajal.

Kas teil on beebimonitorid? On need kasulikuks osutunud või pigem olete nagunii kogu aeg valvel ja kuuldekaugusel?

Siis eile käisime me seal Kannu pubi või klubi, mis iganes, vastas lastekirbukas, kust ma skoorisin mingist putkast tutikaid särke terve hunniku. Siltidega ja puha. Viis euri tükk. Paar kasutatud varianti ostsin ka. Aga 30 euro eest oli särke ikka omajagu + sain 50 sendiga mõnusa õhukese kombe, millega tal isegi jahedamal suvepäeval hea õues tuterdada on.

Täna hommikul käisin seoses blogiauhindadega linnas, laps jäi lapsehoidjaga koju ja mul oli täitsa harjumatu olla linnas ilma käruta. Esiteks läksin ma Villeroy & Bochi poodi Valli tänaval, kuhu oli saabunud minu kauaoodatud laste söögiriistade komplekt. Räägin teile muidugi sajandi saaga ka sellega seoses ära.

Kui ma neid Eestist osta tahtsin, siis nende hinnaks oli 43 eurot. Saate aru, 43 faking eurot! Vaatasin siis, et Inglismaal 25 eurot. Mida asja. Aga sealt tellida ei saa. Saab tellida “endale lähimasse poodi”. Helistasin siis sinna Valli tänava poodi ja ütlesin, et tahaks neid tellida, aga ma tahan neid selle hinnaga saada, mis nad reaalselt UKs maksavad. No kauplesin, mis ma kauplesin, nad ütlesid, et tellivad ära ja kui kohal on, saan minna tutvuma, et kas ma ikka tahan neid. Täna olid nad siis kohal ja sinna ma ka hommikul oma sammud seadsin…

VB

Igaljuhul tehti mulle kerge allhindlusprotsent ja ma sain need armsad olevused enda valdusesse 27 euroga. Kursivahe siia sinna, sobis see hind küll. Vähemalt ei ole 43!

Ja kui ma edasi Wabadusse jalutasin, siis jäi tee peale Rahva Raamat, kus all keldris on raamatuturg, kus ma vanasti üsna tihti käisin, aga nüüd pole sattunud. Käruga on sinna üsna ebamugav keerdtrepist ronida. Skoorisin sealt kohe kolm raamatut – ühe sellepärast, et see nägi äge välja ja kaks näpuraamatut ja allahindlus oli jällegi tore, maksin kolme raamatu eest kokku 6,11 eurot.

Nüüd olen kodus tagasi ja võiks shoppamisele väikese punkti panna, mõneks ajaks. Sest asju on rohkem kui küll. Siiski-siiski, meenus et tellisin Hedontsikule veel hunniku riideid ühest FB grupist. Aga ma olen sajandi kaupleja, 30 euro eest saada kuus särki, seitse body, kolm paari pükse ja müts on mu meelest hea diil :)

rv
NATUKE NALJA KA: meie pere on ikka perekond kiisupallid, pole parata. Sellal kui mina ostsin lapsele kassiraamatu, ostsin Meelis mulle veini :D

Mida teie viimati ostsite?

11 thoughts on “Shopingupost – nagu lapsel veel vähe asju oleks :D

 1. Mul on need monitorid ja olen väga rahul :) Aasta täpselt kasutuses nüüd olnud. Korra käis laadija garantiis, aga see oli väike tootja viga, üks mingi klemm seal oli valesti ja lambist lakkas laadimast. Saime uue laadija. Aasta tagasi muidu ostsime ka selle “soodus”hinnaga.

 2. Kas teie suhted Meelise emaga on soojenenud ja saate normaalselt läbi? :) Millalgi kirjutasid, et ei suhtle omavahel üldse, või noh, Meelise ema ei taha teiega suhelda..

  1. Noh, hetkel on periood, kus suhtleme natuke tihedamalt kui korra aastas jah :)

 3. viimati ostsin Ikeast natuke kööki uusi asju ehk siis värskendasin pididetailidega sisustust natuke :) aga oleks vaja hoopis kevadjalanõusid, ei teagi, milliseid, aga suht paljajalu olen, kui nüüd asfalt kuivaks jääb. Üldse peaks nädalavahetusel kevade asjad üle vaatama tervel perel, eks sealt võib ka veel üllatusi tulla……

 4. Mul tekkis vajadus monitoride järele siis, kui laps oma 30-minutilised uned lõpetas ja korralikult magama hakkas. Panin ta rõdule magama, aga maru tüütu oli 3 h pidevalt passimas käia, et kas ta nüüd liigutab juba või on juba ammu üleval. Sain Beureri monitroid ja ka igati rahul. Kasutan lapse 6. elukuust saati. Ema juures on ka mugav, panen ta voodisse tuttu, monitor kõrvale ja uks kinni, ei pea keegi sellepärast kikivarvul käima, et mul laps magab. Samas saan kiirelt jälile, kui laps virguma hakkab, aga peaks edasi magama. Ma ei kujutaks seda rääkimise funktsiooni oma lapse puhul ette. Tal on uni kohe läinud, kui ma midagi talle rääkima hakkan. Rõdul aitab tasakesi juurdeminemine ja vankri kiigutamine.

 5. Mina ostsin alist videomonitori ja ei kujuta elu selleta enam ettegi.Selle ainuke miinus on,et see peab koguaeg pistikus olema, aga me vajasimegi ainult tuppa kasutamiseks,nii et pole probleemi. Kaamerad saab ka seinale kinnitada, nii et vajadusel kogu tuba näha,mis on hea kui beebi ilma pulkadeta voodisse kolib.
  Monitoriga on elu palju lihtsamaks.

 6. Haaaa. 130 monitorid. Mnjaaa. Samad minitorid olid mu ostu ajal kas 76 v 78 ja arva ära, sain vabsee u 60ga, sest sõbra poest ostsin ja whoopwhooop -20% alla veel! Peale seda kerkisid hinnad nätaki 90 peale. A no kuskohast see 130 imetud on-müstika!
  A muidu hea monitor ja viisakas näeb välja. Mingid värvilised tilujubinad ei meeldi.

 7. Mul oleks vaja ka neid Villeroy&Bochi lauanõusid! Ja tahaks ka sama hinnaga saada :D

  1. Söögiriistu mõtled? :D helista Valli tn poodi ja küsi kas on :)

 8. Meil on monitorid ka, aga hetkel kasutan telefonil olevat äppi “babymonitor”. Kui näiteks laps magab autos, siis enda telefoni jätan autosse ja sisestan sinna telefoninumbri, kellele minu telefon hakkab helistama, kui laps peaks ärkama ja häält tegema. Väga mugav. Äppi sisselülitamisel läheb telefon ise hääletu peale, niiet ükski sissetulev kõne last üles ei ärata.

Comments are closed.